Fotboll

RåsLB Dam fick en perfekt start på säsongen

Fotboll Första tävlingsmatchen för RåsLB Dam, som är en hopslagning av Reftele Ås och Bredaryd Lanna. Det blev seger med 2–1 (1–0) mot Gislavedslaget Westbo i smålandscupen.

Arkivbild

Det kanske inte så många som känner till RåsLB Dam. Laget är en hopslagning mellan Reftele Ås och Bredaryd Lanna som nu påbörjat säsong 2023.
– Vi ska etablera oss i trean och sedan bygga vidare där ifrån. Så detta kommer bli en riktigt rolig resa, säger huvudtränaren Terese Mauritsen om framtidsplanerna för laget.

Och det kunde inte börja bättre än att få göra segervrålet efter att ha vunnit sin första tävlingsmatch, smålandscupen, mot Westbo United med 2–1 (1–0), där Annie Pettersson fick bli lagets första målskytt efter bara elva minuters spel och Wilma Nilsson gjorde lagets andra mål med fem minuter kvar av andra halvleken.
– Vi började bra med hög press och fint tempo. Sedan blev vi lite bekväma efter första mål, något vi pratade om i pausen. Och det blev bättre till andra, säger Mauritsen om matchen och tillägger:
– Det är klart att det finns en del att jobba vidare med men det ska det göra så här tidigt på säsongen.

Enligt Mauritsen, som tillsammans med Evelina Elmersson ska styra detta lag mot framgångar, har man haft en bra försäsongsträning och fått jobba med sitt spelsystem samt fått ihop gruppen på ett bra sätt.
– Det har varit bra uppslutning. Vi har kunnat hålla ett högt tempot och alla är riktigt glada när de kommer till träningarna. Vi har höga förväntningar på denna säsongen.

Vad kan vi förvänta oss av er under denna säsongen.
– Hoppas att vi ska göra bra matcher med högt tempo. Självklart med mål. Men det finns många bra lag i vår serie, där flera lag spelade i division två förra säsongen.

Någon målsättning?
– Vi vill inte vara något av de tre sista lagen, då de flyttas ner. Så från mitten av tabellen och uppåt när säsongen avslutas ska vi försöka vara.

 

Text: Kenneth Andersson

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *