Fotboll

RÅs LB och SIS kryssade i damtrean

Fotboll Mittenlagen Rås LB och Skillingaryds IS möttes i damtrean i dag på Rönneljung i Reftele och spelade oavgjort.

Matchen slutade 2–2 sedan SIS haft ledningen i paus med 2–1.

Det var också SIS som tog ledningen i 22:a minuten genom Jacqueline Aaby på nick. Fem minuter senare kvitterade RÅs, målgörare Ellen Welandson Bolmenius. Men, ny ledning för gästerna ordnade Magdalena Pavlov i 34:e  minuten.

Kvittering för andra gången fick RÅs till i  minut 55 med Alicia Bergström som målskytt.

– I dag ta vi hand om taktpinnen direkt från start tyvärr kontra SIS en gång och gör 1–0 . 1–1 gör Ellen Bolmenius. SIS får en hörna som man får stå omarkerad på och nicka in. 1-2 står sig halvleken ut fast vi har många chanser att göra mål egentligen. Vi pratar i halvlek att fortsätta rulla och att ha tålamod i minut 55 får vi en hörna som Alicia Bergström vackert knoppar in, säger hemmatränaren Stefan ”Sviding” Svensson.

Stefan tycker att hans lag dominerar fullständigt i andra halvlek men har svårt att få in boll i mål.
– Vi har en inne som domaren avfärdar, de räddar på mållinjen… Vi svärmade runt SIS-målet i nästan hela andra halvlek. Lisa Sjöblom tog sig runt på vår vänsterkant gång på gång men utan att det blir några mål. SIS är bra i sitt kontringsspel. Magdalena pavlov är ju en giftig forward , men tycker vi står upp bra mot henne och hela SIS idag. Tjejerna var grymt besvikna på två tappade poäng idag, men det viktiga är att vi skapa målchanser. Detta unga 03–05-lag har bara förlorat en match i höst. Riktigt stolt över tjejerna idag , som de lirar och dominerar spelet, avrundar Stefan Svensson.

• SIS syn på matchen
SIS-tränaren Sebastian Quarfordt tyckte också till om matchen:
– En jämn första halvleken där båda lagen bjuder på bra chanser. Vi går till halvtidsvila med ledning men vet att vi måste prestera bättre fotboll. Rås kommer ut som ett nytt lag och vi får svårt i långa stunder. Senaste matchen mot Hallby hade vi svårt att hitta rätt på mittfältet, det var samma vi också idag. Vi vinner för lite första- och andrabollar, vilket ger Rås ett övertag att etablera spel högre upp i banan. Vi försvarar oss bra och får vara nöjda med 2–2. Rås var ett annat lag i denna matchen och har väl precis som oss växlat upp under hösten.
SIS-tränaren ger extra plus till backlinje och målvakt Anna Gibanica som fredar eget straffområde flera gånger.
– Vi skapar många chanser i omställningsspelet men tyvärr har skärpan saknats. Vi måste Var mer effektiva när vi får lägena.

Inför sista omgången finns SIS på femte plats en poäng efter Husqvarna B. RÅs LB är sexa på 24 poäng.

SIS - Rås LB i vårmatchen

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *