Fotboll

Rås LB vinner tvåsiffrigt mot Bor

Fotboll Rås Lb spelar ut Bor och vinner med 10–1 i sista gruppspelsmatchen och tar sig troligtvis vidare i Smålandscupen. "Vi önskar dem all lycka till", kommenterar Bors tränare.

Arkivbild

– Det är en otroligt rolig match med många nya målskyttar, säger Rås tränaren Alma Cederqvist.

Redan i 5:e minuten gjordes första målet av Rås Lb som sedan trycker på och utökar i 12:e, 17:e, 32:a, 38:e och 43:e minuten innan det är dags för halvtidsvila. I andra halvlek utökar Rås tidigt men tio minuter senare reducerar Bor och håller ut länge innan det börjar rinna in lite mål i slutet igen.

Rås Lbs mål gjordes av Annie Pettersson (3), Alva Forsberg (3), Linnea Carlsson, Ida Nilsson (2) och Berber de Jong.

– Berber de Jong gör sitt första mål sedan hon kom tillbaka och även Linnea fick äntligen göra mål. Dessutom har vi tre som gör hattrick och jag vill framförallt lyfta fram Alva Forsberg lite extra som var riktigt på hugget idag även om hela kollektivet var duktiga.

– Det var vi som ägde matchen och det är svårt att inte gå ner sig i tempo när siffrorna blir stora men det skötte tjejerna snyggt. De spelade hårt i 90 minuter och vi tog tillvara på varje minut för att öva på vårt spel. Även förra matchen fick vi ta det lugnt i backlinjen och öva på att hitta igenom mitten så efter de här senaste matcherna har vi en otroligt go känsla i laget.

– Imorgon åker vi på träningsläger till Söderköping och tar med oss denna känsla, avslutar Alma Cederqvist.

Rås Lb har stora chanser att gå vidare i Smålandscupen även om Räppe skulle vinna sin sista match på söndag och ta över förstaplaceringen eftersom att även de bästa tvåorna går vidare.


– Det är ju Rås som för matchen och de är fysiskt mycket starkare än oss men jag är ändå glad att vi kämpar hela matchen igenom, säger Bors tränare Magnus Schöldsten.

– Vi gör dessutom en bra upphämtning i andra halvlek då vi steppar upp och får in ett mål. Dessutom så håller vi sedan 1–1 i den halvleken väldigt länge men sedan blir vi trötta och då ramlar målen in igen.

Målet gjordes av Sara Ögren i 62:a minuten. Schöldsten vill även ge en extra eloge till Tova Nihl  ”för sin otroliga kämparinsats” samt Love Helgesson ”som är född 2011”.

– Rås ligger i division tre och Räppe som vi mötte förra veckan huserar i toppen av division tre. Vi spelar i division fyra och har dessutom tappat flera spelare samt flyttat upp 09:e laget. Det blir en jätteomställning och vi jobbar på lång sikt för att få ihop laget och utbilda våra unga spelare. Det handlar att ta det på rätt sätt och inte bli irriterad för att vi släpper in mål.

Även Bor ska på träningsläger. I april åker de till Visingsö och kommer förhoppningsvis även att möta ett jönköpingslag.

– Vi önskar både Bredaryd och Räppe all lycka till nu vidare i cupen eftersom det är två riktigt bra som försöker att spela fotboll, avslutar Schöldsten.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *