Rapport, Gefle-IFK slut 2–1

Fotboll IFK Värnamo spelar i dag seriepremiär i Gävle mot Gefle IF. Här kommer lite kortare rapporter från matchen.

Matchen är nu slut.

Tid, 90+2: Spelarbyte Gefle.

Tid, 90+1: Hörna IFK.

Tid, 90: Spelarbyte IFK: Daniel Ask ut/Archford Gutu in.

Tid, 89: Spelarbyte, IFK: Lumala Adbu ut/Jon Birkfeldt in.

Tid: 87: Mål, 2–1 Christian Ljungberg (pass Jonas Lantto).

Tid: 77-85: IFK hade sin åttonde hörna i 83:e minuten och två minuter senare blev Gefles Anton Kralj varnad.

Tid, 76: Mål: 1–1, Pär Cederqvist har kvitterat för IFK.

Tid, 70: Spelarbyte, IFK: Anton Maikkula ut/York Rafael in.

Tid, 68: Spelarbyte, Gefle: Yassin Housni ut/Fitim Kastrati in.

Tid, 59: Mål, 1–0. Gefle har tagit ledningen genom Jonas Lantto (pass Anton Kralj).

Tid, 53–55: IFK har tagit fart igen och trycker på. Två avslut inom ett par minuter, först Pär Cederqvist, sedan Alexander Henningsson för tredje gången.

Tid, 51: Varning, Anton Maikkula, IFK.

Tid, 33–45: Första halvlek är slut och det är mållöst på Gavlevallen. Efter senaste rapports hade både Gelfe och IFK var sin hörna och hemmalaget ett avslut. Det var för övrigt Gefles första avslut i matchen och det kom i 45:e minuten.

Pausfakta: Avslut på mål: 1–2, Avslut totalt: 1–2, Hörnor: 2–6.

Matchen mellan Frej Täby–Norrby står i paus 2–1. Frej tog ledningen i 35:e minuten genom Luca Gerbino Polo.

Tid, 22–33: Inte mycket att rapportera efter bra IFK-tryck fram till 22:a minuten. Först nyligen, i 33:e minuten, hade IFK sin femte hörna.

I matchen Frej Täby–Norrby står det nu 1–1 sedan Dusan Jajic nickat in kvitteringen för hemmalaget.

Tid, 1–22: Statistiskt sett hände inte mycket första tio minuterna förrän Gefle bokfördes för hörna i tolfte minuten. Sedan har det mest handlat om IFK som från 16:e till 22:a minuten haft fyra hörnor och två avslut på mål. Båda avsluten har Alexander Henningsson stått för.

Ytterligare en match spelas samtidigt. Det är Frej Täby–Norrby och där leder Norrby efter mål i tolfte minuten av Marc Axengren.