Fotboll

Pressen på Helsingborg inför streckkampen: ”Värvat för en massa miljoner”

Fotboll Under lördagen spelar IFK Värnamo borta mot Helsingborg på Olympia. IFK-tränaren Kim Hellberg säger att hans manskap ska fortsätta spela på samma sätt som de inlett säsongen. Dessutom ligger all press på Helsingborg menar han. – Det är ju väldigt mycket press på dem.

Kim Hellberg. Foto: Per Bunnstad

Förra lördagen plockade IFK sin första bortapoäng någonsin när de spelade 1 – 1 mot Mjällby. Men det var ytterst nära tre poäng in på kontot. Mjällby kvitterade i matchens 95:e minut.
– Vi är väl i ett läge där man hoppas att vi får lite utdelning av bra spel. Det är jämt i tabellen och vi hade hoppats att få med oss några poäng till kopplat till den fotboll vi har spelat, säger Kim Hellberg och fortsätter:
– Det var en jättefin bortamatch mot ett lag som ligger i toppen och presterar bra. Vi borde ha gjort fler mål för att döda den där matchen, sen kan det alltid hända saker och de kvitterade på matchens sista tillslag.

”Värvat för en massa miljoner”

Mantrat när man analyserar IFK Värnamos säsong har varit att de spelat en väldigt fin fotboll som borde gett fler poäng. Kim Hellberg säger att självförtroendet och glädjen i truppen är hög.

Lördagens motståndare Helsingborg ligger på en 15:e plats i tabellen, två placeringar och en poäng bakom Värnamo
– Helsingborg har värvat för en massa miljoner, har bra tryck på sin hemmaplan och har gjort bra matcher mot alla lag. Det blir ingen lätt match, men vi känner att vi har alla möjligheter att vinna.

Vad tror du att det blir för karaktär på matchen?
– Det är ju väldigt mycket press på dem. Storklubb på hemmaplan och de ligger efter Värnamo och har en match mer spelad. De kommer nog komma ut väldigt laddade och fokuserade med bra energi med hjälp av sin publik, säger Kim Hellberg och fortsätter:
– För oss handlar det om att klara av att spela oss ur troligtvis en frenesi och ta bra beslut. Vara modiga med vårat sätt att spela, det har vi klarat av mot alla lag tidigare, så jag ser inte varför vi inte skulle kunna göra det nu.

Netinho saknas mot Helsingborg då han är avstängd efter att i förra matchen dragit på sig säsongens tredje gula kort.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *