Fotboll

Bildextra: Platt fall för IFK Värnamo

Fotboll Värnamo var chanslösa i matchen mot Djurgården. Ett 0–2-underläge efter första halvleken blev inte bättre i andra och det rann i väg till en 0–5-förlust mot Stockholmarna. – Ska man få med sig poäng mot Djurgården måste man ha lite medstuds, säger Kim Hellberg efter matchen.

  [1/28]

  [2/28]

  [3/28]

  [4/28]

  [5/28]

  [6/28]

  [7/28]

  [8/28]

  [9/28]

  [10/28]

  [11/28]

  [12/28]

  [13/28]

  [14/28]

  [15/28]

  [16/28]

  [17/28]

  [18/28]

  [19/28]

  [20/28]

  [21/28]

  [22/28]

  [23/28]

  [24/28]

  [25/28]

  [26/28]

  [27/28]

  [28/28]

Kim Hellberg - presskonferens

 

Kim Hellberg efter matchen

 

Nyförvärvet intervjuas

 

Det var stor skillnad mellan lagen i dag. IFK Värnamo som kämpar att undvika nedflyttningsplats och ett Djurgården som jagar serieledningen. Det blev lite David mot Goliat, där Smålandsgänget fick kämpa för att komma till avslut och vid pausvilan hade man en uppförsbacke genom ett 0–2-underläge.

Det blev inte bättre i andra. Efter 53 minuter gör Djurgården 3–0 som också blev spiken i kistan för Värnamo. Målmässigt rann det i väg till 5–0 och en tung hemresa väntar för Värnamo.

–Känslan var att vi tappade lite mot Sundsvall senast och var inte alls nöjda med vår prestation där. Vi vill studsa tillbaka och visste att Djurgården har varit otroligt duktiga på hemmaplan. Jag tycker ändå vi gör det på ett ganska bra sätt även om inte resultatet visar detta, analyserar Kim Hellberg matchen kort efter slutsignalen.

Text: Kenneth Andersson
Foto: Hedin Väisänen

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


16 reaktioner på Bildextra: Platt fall för IFK Värnamo

Bara att komma igen IFK. Ingen konstig förlust alls. Kanske kunde hållit det till 3-0. Däremot tycker jag att vi har väldigt långsamt spel. Många tillslag på bollen. Bättre rörelse. Djurgården spelade många gånger på ett-två tillslag. Vi ska ta poängen på Finnvedsvallen, på riktigt gräs. Nu tar vi AIK.
Ses på Finnvedsvallen.

Instämmer till 100 procent med Christer! Vi syns på Finnvedsvallen den 24 juli och hejar fram IFK mot AIK!
IFK är laget, nu slår vi Gnaget!

Såklart att DIF var favoriter med en spelarbudget som inte går att jämföra med IFK:s. Min oro inför matchen mot DIF var befogad, men det kunde ju spelmässigt inte bli sämre än mot Sundsvall. Men hela 5-0! Det är ju sådana siffror som ska drabba Degerfors och Sundsvall, men inte IFK…
Men i det stora hela verkar ju Kim nöjd. I synnerhet hur de kom ut i andra halvlek, ja första 5-6 minuterna som Kim sa i intervjun.
Jag hoppas att Kim är så ödmjuk och klok att han drar nytta av Therns erfarenhet och kunskap, annars är det ju grovt tjänstefel. Nu får vi hoppas på ett bättre skadeläge och att man kan ställa upp med ett slagkraftigt lag. Kom igen IFK.

Konstigt att andra lag sparkar sina tränare när det går dåligt emedan Värnamo håller fast trots kasst spel vissa stunder

Men hallå eller hur tänker du nu IFK-supporter?
IFK har hittills verkligen inte underpresterat förutom mot Sundsvall och Varberg!

Hade Värnamo haft den startuppställning mot Sundsvall som de hade mot Djurgården hade det blivit tre poäng till Värnamo.
En oscar johansson som spelar bakom de 3 anfallarna och matar dem med bollar skulle vara roligt att se.
Får se vad skillnaden blir när Djurgården får spela på Finnvedsvallens naturgräs i stället för plastgräs

Herre gud vilken klasskillnad, IFK skall nog rikta in sig på att vinna mot de övriga bottengängen. Kämpa på.

Djurgården är allsvenskans i särklass bästa hemmalag. Har sju segrar och en oavgjord på hemmaplan under våren. 25-4 i målskillnad. Malmö få fick stryk med 4–0! Helsingborg är det enda lag som tagit poäng borta mot djurgården. 2–2, inget att gnälla över. Det är hemma på Finnvedsvallen som IFK skall ta poäng mot Stockholmslagen! Nu sluter vi upp mot AIK på Finnvedsvallen!

Inte mycket att säga, ganska väntat resultat. IFK tilläts aldrig få något egen spel, en del bollinnehav i andra halvlek men mest på mittplan. Jag räknade till 2-3 halvchanser till mål för IFK. Bara att bita ihop och komma igen när vi möter lag på undre halvan. Stockholmslagen, MFF och Häcken får bli matcher att få upp formen vid matcher mot de andra bottenlagen

Kim Hellberg alltid lika nöjd IFK tränare även efter storförlust.kanske dags byta ut honom mot en tränare med erfarenhet,o som ställer lite krav på spelarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *