Fotboll

Peking vann serien – flyttas inte upp

Fotboll FC Peking lämnade walk over i sista matchen i division fem när manvar redan serieseger men då bröt man mot en paragraf hos Smålands Fotbollförbund och flyttas inte upp till fyran.

Arkivbild från en match 2021 mellan Skillingaryds IS - FC Peking

Peking har tidigare haft sin verksamhet förlagd i vårt spridningsområde men har numera Gislaved som sin spelplats. I lördags skulle man ha mött Norrahammars IK på bortaplan men lämnade walk over, avstod alltså att spela och de tre poängen gick till NIK.

– Lag som lämnat walk over i lagets sista seriematch eller sista kvalmatch kan aldrig uppflyttas till högre division. Då detta är en match i seriens sista omgång ska walk over fastställas. FC Peking kan då inte uppflyttas till högre division, noteras från förbundets tekniska kommitté.

Nu blir det Hallby från Jönköping som flyttas upp och det blir kvalspel för Norrahammars GIS och Mariebo IK. I denna serie spelade även bland andra Skillingaryds IS och Klevshults SK men de var för långt ned i tabellen för att komma ifråga för en kvalplats.

Peking har fram till torsdag klockan 12.00 på sig att överklaga beslutet men om överklagan godkänns är inte alls säkert.

Foto: Pixabay

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


1 reaktion på Peking vann serien – flyttas inte upp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *