Paulo var segerskytt

Fotboll Paulo Marcelo har fått hoppa in i andra halvlek i slutet av matcherna. Samma visa i dag, men då tog han chansen. Han kom in i 77:e minuten och var segerskytt tre minuter senare.

Paulo Marceo blev segerskytt. Arkivbild

FK Värnamo förlorade snöpligt vårmötet som blev förlagt till Borås Arena. Då avgjorde GAIS i 90:e minuten. Det hade tydligen inte IFK glömt då det i kväll var retur på Gamla Ullevi.

Visserligen två i stort nya lag, inte minst IFK. Och, att Värnamo i höst är ett annat lag fick vi nu för sjunde gången ett bevis på. IFK har inte förlorat sedan 30 juni då Brage gjorde segermål på övertid.

Fram till dagens match hade IFK sex raka matcher utan nederlag, i form av fyra vinster och två oavgjorda. Nu är sviten upp i sju raka utan förlust – och fem segrar.

Inför dagens match hade de vit-blå ramlat ned på nedflyttningsplats då Landskrona högst sensationellt vann i Falkenberg i tisdags kväll.

Men, nu är IFK tillbaka på kvalplats, har ett poäng mer än Landskrona, tre mer än Varberg och åtta fler än jumbon Gefle. Varberg spelar sin match i 22:a omgången på fredag mot HBK.

IFK började dagens match med gasen i botten. Två avslut, varav ett i målställningen av Pär Cederqvist, plus två hörnor och då hade bara sex minuter spelats. Nytt tryck levererade Värnamo runt 19:e och 20:e minuten.

– Vi började bra och skapade många chanser första 25 minuterna. Sedan hade GAIS lite mer boll, men vi slarvade bort omställningslägen. Vi borde haft 2–0 med oss in i pausen, tycker tränaren Roar Hansen.

I 25:e minuten tog IFK ledningen genom Fabio Gama dos Santos, assisterad av Freddy Winst. 5–1 i avslut på mål och 7–1 i avslut totalt vittnar om vilket lag som var offensivast.

Men, i andra halvlek kvitterade GAIS. Värnamo vek inte ned sig utan jobbade på. Byten gjordes och i det tredje och sista kom Paulo Marcelo in i 77:e minuten. Han blev ju skadad på försäsongen men kom igen tidigare än beräknat och gjorde seriedebut i Helsingborg 24 juni.

Det har blivit inhopp i varje match sedan dess. Dock har inte fått till det i avsluten. Inte ett enda mål från brassen. Men, denna onsdagskväll var det dags. Tre minuter efter inhoppet fick han förtroendet att slå en frispark.

Och, vad gjorde karlen? Jo, sköt bollen direkt i mål. 1–2. Segermål för IFK Värnamo.

– Statistiken på nätet är fel. Paulo har ju nummer 22 och ”Predja” 23 så de förväxlade dessa två, informerar Roar Hansen.

Predrag fick i den löpande rapporteringen målet men det var Paulo Marcelo och ingen annan.

• Var ni hotade i slutet?

– Nej, vi försvarade oss bra och höll undan GAIS.

• Ni åkte ned på nedflyttningsplats i går, men nu är ni uppe på kvalplats igen:

– Vi tittar inte på tabellen utan fokuserar på våra insatser i matcherna, understryker Roar, och påpekar:

– Den 10 november är tabellen viktig.

Under en tid har IFK haft en vecka mellan matcherna, men nu är det bara några dagar till nästa. På söndag är Degerfors IF motståndare på Finnvedsvallen.

• Hur gör ni med träningen?

– Vi kör på varje dag.

Alltså torsdag, fredag och lördag.

Lika bra det. IFK har ju ångan uppe.

2 reaktioner på Paulo var segerskytt

Men det var ju nr 23 som sköt frisparksmålet. Så då måste det ju varit Predrag som gjorde målet? Om nu Marcelo har nr 22.