Bildspel: Pangstarten hjälpte inte – IFK kammade noll mot MFF

Fotboll Trots mål innan minuten passerat blev det förlust för IFK Värnamo hemma mot Malmö FF med 1 - 3. Ett misstag av målvakten Jonathan Rasheed skulle bli kostsamt.

[26/26]

Klockan hade inte ens hunnit upp på en minut när Gustav Engvall placerade bollen bakom MFF:s målvakt och det stora jublet bröt ut på Finnvedsvallen.

Det var Värnamo som var det något bättre laget i den första halvleken och verkade ha mer spring i benen. Men i den 35:e minuten skulle Taha Abdi Ali göra ett riktigt snyggt mål när han lurade halva Finnvedsvallen till korvkiosken retfullt enkelt la in den bakom Jonathan Rasheed i IFK-målet.

Rasheed kunde intet göra på det målet. Men i den andra halvleken missbedömde han en utrusning och samme Taha Abdi Ali kunde göra sitt andra mål för matchen. Där såg matchen förlorad ut för IFK.

– Jag lider med mina spelare. De går ut mot ett väldigt bra lag och gör många bra saker. Vi försöker ta ansvar för vår egen utveckling, säger Kim Hellberg.

Någon slutoffensiv fick aldrig IFK till, utan istället kunde MFF sätta dit trean i den 87:e minuten.

– Jag är besviken över resultatet, sen är de tufft att åka på ett sånt mål. Jag tycker spelarna förtjänar mer idag.

Rasheeds tabbe som ledde fram till 2 – 1 för Malmö var snackisen efter matchen.

– Han är medveten om att den inte kom i ett bra läge. Nu handlar det bara om att stötta, säger Kim Hellberg.

15 reaktioner på Bildspel: Pangstarten hjälpte inte – IFK kammade noll mot MFF

Suck o stön. Tung förlust trots bra inledning och bra spel. Ingen skam att förlora mot Malmö men det känns ändå lite orättvist. Snyggt mål av Engvall och lika snyggt mål vid kvitteringen, men försvarsspelet såg lite mesigt ut. Rasheed har varit bra och stabil, men i denna matchen tappade han bollen flera gånger som kunde resulterat i fler mål. Målvaktstavlan behöver knappt nämnas, men luften såg ut att gå ur IFK-spelarna. Ajdin hade en fin nickchans, men missade, igen. Ska man vinna eller åtminstone ta poäng mot MFF så får man inte begå sådana misstag och vi måste sätta våra chanser. Trots tabbar och missar spelade IFK bra. Vi får förlita oss på Degerfors, Varberg och IFK Göteborg.

Var på matchen idag, inte lätt att vinna när man har Sveriges sämsta hemmaklack. Som ni sjöng, vi hatar iff, vi hatar Hilding. Så dåligt, stod jämte några Malmösupportrar och skämdes. Lämnade arenan när det var en halvtimme kvar med IFK-kepsen avtagen. Stort tack för att ni förstörde denna folkfest. Så snälla ni som skämde bort IFK idag, stanna hemma. Vi behöver en klack som kan stötta spelarna och lyfta dem, inte sänka dem. Hälsningar Christian

Jag håller med dig helt Christian. Kamrattolvan uppmanar folk att komma och sluta upp men de lyfter inte spelarna. Vad hade Hilding med matchen just då att göra ??

Jag vill också ha arenan och tycker det är uppåt väggarna fel men på matcherna ska vi inte sänka stämningen.

HEJA IFK

Håller med dig Christian.
Oerhört dåligt att hata iff, Hilding och Öster.
MFF har inte Sveriges bästa supportrar.
Träffade många på stan innan match.
Jag skämdes också när jag hörde ”vår klack”

Tråkigt nog är vi ganska vana vid målvaktstabbar i år…
Första 20 är väl det bästa som Värnamo någonsin gjort, tycker jag.

Ännu ett fenomenalt uselt agerande av en IFK- målvakt, IFK stod upp bra och var på väg mot åtminstone en poäng när Rasheed sänkte sitt lag. Han ska ju ta 3:e målet också, där gör han bort sig igen. Hur många poäng har IFK tappat på klena målvaktsingripanden? Alldeles för många för att det ska räcka att stanna kvar. Laget var värda att gå in i uppehållet med poäng mot MFF, nu blev det depp och funderingar på vem som ska stå nästa match. Har IFK en 3:e målvakt? Om inte, ut och handla!

Vaitsakovitch hade två poängtappsmissa på tre matcher! Jonathan har en poängtappsmiss på nio matcher! Ett misstag är inget misstag! Jonathan har varit bra och kommer nog att även i fortsättningen att vara huvudalternativet som målvakt. Kom igen Jonathan, du är bra!