Fotboll

Oscar Johansson klar för IFK Värnamo

Fotboll IFK Värnamo har den stora glädjen att meddela att Oscar Johansson är klar för klubben. Oscar, som mellan 2012 och 2017 spelat för IFK Värnamo, återkommer efter en sejour i Trelleborgs FF.  Kontraktet är skrivet på över två år.

Oscar Johansson är tillbaka i IFK efter en sejour i Trelleborg. Foto: Pressbild

Oscar Johansson debuterade i Superettan med IFK Värnamo 2013 och har sedan dess gjort 177 elitmatcher varav 13 i Allsvenskan.

Varför IFK Värnamo bland alla andra anbud Oscar?

– Både jag och min sambo Emilia vill närmare hem. Sedan har IFK Värnamo visat ett stort intresse av mig, sådant känns tryggt. Efter ett möte med Jonas Thern, Robin Asterhed och Sportchefen Håkan Söderberg kände jag att det här var helt rätt för mig. IFK Värnamo har och kommer att spela den offensiva fotbollen jag vill spela.

Hur var det i Trelleborg?

– Det har varit en mycket bra och lärorik sejour hos dem, det är en fantastiskt bra klubb. Jag känner hur jag lärt mig mycket och jag har utvecklats massor, både som spelare och person samt blivit betydligt jämnare i mitt spel. Det har varit riktigt bra där men efter tre år i Skåne var det läge att blicka hemåt.

Har du tränat med laget ännu?

– Inte ännu, jag börjar i morgon, det skall bli fantastiskt kul, jag känner ju inte så många i truppen så det skall bli riktigt skoj att få lära känna killarna, ja så är ju Freddy kvar, han känner jag ju väl sen innan, det är en riktig klippa det. Jag ser verkligen fram emot att få träna under Robin och Jonas.

Då så Oscar, varmt välkommen (tillbaka) till oss i IFK Värnamo.

– Tackar o bockar.

Sportchef Håkan Söderberg om Oscar:

– Det är otroligt kul att vi lyckats knyta till oss Oscar. Det är ju en IFK-kille i grunden, även om hans moderklubb är Gnosjö IF. Vi har haft full koll på Oscar hela tiden sedan han lämnade oss för Trelleborg, så vi vet precis vad vi får till oss. Det är den spelaren vi har letat efter: en klok, hårt arbetande mittfältare som kan spela på flera positioner med massor av rutin och erfarenhet. Dessutom känner vi ju Oscar väldigt väl, han passar perfekt in i vårt lagbygge.

Är ni klara med lagbygget?

– Det är man aldrig, vi jobbar ju året om på jakt efter bra spelare. Just nu vi har lite trådar ute så vi får se vad det mynnar ut i.

Källa: Pressmeddelande från IFK Värnamo

Taggar

1 reaktion på Oscar Johansson klar för IFK Värnamo

Det är en fantastisk värvning.
Han kommer att göra stor nytta.
En bra anfallare nu också så kan det bli riktigt kul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *