Fotboll

Oklart med målvaktens medverkan i derbyt

Fotboll Smålandsderbyna avlöser varandra och imorgon tar IFK Värnamo emot Jönköpings Södra på Finnvedsvallen. Det är fortfarande oklart om succémålvakten Pilip Vaitsiakhovich kan spela morgondagens match på grund av den skada han ådrog sig mot Öster i söndags.  

Det blev platt fall mot Öster senast och en svidande 0-2-förlust i baken för IFK Värnamo. Nu ser man framåt mot torsdagens länsderby mot J-Södra.
— Vi vill alltid bli lite bättre hela tiden och vi tycker väl inte att andra halvleken mot Öster var ett steg framåt direkt. Men varje match lever sitt eget liv och vi har en trupp som tränat på bra, så jag tycker känslan är bra, en känsla som är ganska lik vad den varit under året, berättar tränaren Robin Asterhed för Värnamo.Nu.

”FOKUSERA PÅ VÅRAT”

Det är tajt i toppen av Superettan. Från ettan till sjuan skiljer det bara sex poäng när lagen har spelat 18-20 matcher. Gårdagen bjöd på ett oavgjort (1-1) resultat mellan toppkonkurrenterna Helsingborg och Trelleborg.
— Vi brukar säga att alla matcher som slutar kryss är bra, framförallt för de som är närmast oss i serien. Men vi måste försöka fokusera på vårat och göra en bra match mot Jönköping imorgon, säger Asterhed och fortsätter sitt resonemang:
— Men vi kan inte påverka dem så mycket heller. Att bygga en klubb och ett lag handlar mycket om den process man är i själv. Den vinnande vägen för oss är att försöka bli lite bättre på varje träning och match. Så jag tror inte på att kolla på tabellen kortsiktigt, det sätter fokus på fel saker.

Målvakten Pilip Vaitsiakhovich tvingades byta i den andra halvleken mot Öster på grund av skada. Asterhed berättar att man tar beslut imorgon om burväktaren spelar eller ej.
— Han har ont, säger Asterhed.

ÖVERRASKANDE AVSTÄNGNING

Anfallaren Christian Moses är avstängd imorgon efter det gula kortet han ådrog sig mot Öster. Något som kom lite som en överraskning för Asterhed. Saken är att de två gula kort som Moses ådrog sig för sin förra klubb, Linköping, följde med även efter övergången i somras.
— Jag tycker det är lite konstigt att de hänger med från en tävling till en annan, men samtidigt så kan jag väl ändå tycka att om man har dragit på sig en varning i fotboll så är det väl på ett sätt inte så konstigt att det följer med, säger Asterhed.

Jönköpings Södra ligger sex poäng bakom Värnamo i tabellen. Detta med en match mindre spelad. Så det är en riktigt viktig match på Finnvedsvallen och där motståndarna dessutom har tre raka segrar i ryggen.
— Vi tävlar mot fler än J-Södra. Men tre poäng till oss ska vi ta. Definitivt, slår Robin Asterhed fast.

Foto: Krister Petersson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *