Oavgjort för IFK-damerna

Fotboll IFK Värnamo tog en poäng i höstupptakten.

Det blev 1–1 på bortaplan mot Valinge Derome.

Matchens två mål kom tidigt: Felicia Schellhas gjorde 1–0 på ett långskott efter hörna med 13 minuter spelat och minuten efter kvitterade hemmalaget.

IFK hade ett ganska stort bollinnehav i första halvlek men i andra halvlek var hemmalaget med spelförande. 1–1 får betecknas som rättvist.
– Viktigt att inte förlora. Nu har vi fortfarande ett försprång på tre poäng, noterar Patrick Schellhas i den viktiga kampen om att undvika nedflyttning till division två.

Flera spelare fick testa nya positioner och den gick bra på den överraskande väldigt gröna gräsmattan.

Extraplus i kväll till Linnéa Aronsson, Felicia Schellhas, Sefika Muratovic och Julia Weidenmark som gjorde comeback i IFK.

IFK saknade Mona Charhour som haft en semester men som nog är tillbaka till nästa match.

En trio försvinner dock från laget: Fanny Götesson har flyttat tillbaka till USA, Elin Fransson flyttar till Göteborg och Emilia Schellhas till Trellborg. Det är avbräck men sådant som man vetat om en tid hos IFK-ledningen.

Nästa match är Eksjö borta och det kan bli mycket tufft. Eksjö verkar vara klart bättre än Valinge-Derome som IFK hade stort besvär med i kväll.