Fotboll

Bildextra: Oavgjort i derby toppmötet

Fotboll Matchen mellan Värnamo södra och Bredaryd Lanna slutade 0-0 och serieledarna Bredaryd Lanna har ännu inte förlorat en match medan Värnamo södra hänger i på tredje plats, endast fyra poäng bakom. Uppdaterad.

  [1/25]

  [2/25]

  [3/25]

  [4/25]

  [5/25]

  [6/25]

  [7/25]

  [8/25]

  [9/25]

  [10/25]

  [11/25]

  [12/25]

  [13/25]

  [14/25]

  [15/25]

  [16/25]

  [17/25]

  [18/25]

  [19/25]

  [20/25]

  [21/25]

  [22/25]

  [23/25]

  [24/25]

  [25/25]

— Om man ser till helheten så är vi ändå rätt nöjda med tre poäng men efter endast första halvlek så hade vi absolut inte varit nöjda med en poäng, säger Värnamo Södras tränare Christian Carlsson.

— Vi tok-ägde första halvlek. De spelade på det sättet som vi trodde, genom att backa hem, vinna boll på mitten och sedan sätta bollen snabbt i djupet till duktiga offensiva spelare. Vi hittade förbi den pressen och lyckades därför att äga mycket boll och kom till en del chanser men inga riktigt hundraprocentiga.

— I andra halvlek så ändrar de lite på uppställningen och det tar en stund innan vi får grepp om det igen men sedan i slutet så skapar de en massa hörnor och frisparkar som blir livsfarliga.

Carlsson nämner att hela laget gör en jättebra match men att Isak i målet är lugn och trygg och spelade ”sin bästa match för i år.” Samt att Antony Marjanovic och Dennis Andersson ”syntes lite extra”.

— Vi hade trots allt ett jätteläge i andra halvlek som vi bommade men annars var det stabilt bakåt förutom på de fasta situationerna som vi tappar markering i och bjuder in dem i matchen genom.

— Det var en tuff match och derby som det smäller mycket i men alla köper det och domaren gör en bra match så det var jättepositivt.

— Nu ska vi bara fortsätta såhär och även sätta dit bollarna. En poäng mot serieledarna är ändå helt okej, avslutar Carlsson.


— Det är lite blandade känslor, säger Zoran, Ssredojevic från Bredaryd Lanna.

— Första halvlek gick inte riktigt vår väg och de är bättre än oss men i andra så går vi ut och gör det fantastiskt bra. Vi visar varför vi är ett lag i toppen av serien.

Sredojevic vill ge backlinjen väldigt mycket extra beröm men berömmer hela kollektivet.

— Vi har ju mött dem i en träningsmatch innan serien då det blev 2-2 så man känner ju till både lag och spelare på de här divisionerna. Man vet lite hur de ska spela och därför blir det lite avvaktande då man försöker stänga ner de grejer de är duktiga på.

— Det är klart att man alltid vill vinna men 0-0 mot ett väldigt duktigt Värnamo Södra är inte fel på bortaplan. Vi förlorade inte och det är det viktigaste, avslutar Sredojevic.


 

Text: Linn Törnberg
Foto: Tero Hedin Väisänen

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *