Nytt kryss för Waggeryd – ner till tredje platsen

Fotboll Waggeryd fortsätter vara obesegrade. Men det blev bara ett kryss, 1–1, mot jumbolaget Vrigstad. –Det har blivit lite för många kryss för oss nu, säger Waggerydstränaren Thomas Johansson.

Waggeryd hade chansen att ta sig upp som serieledare. Men jumbogänget Vrigstad satte stopp för detta då lagen klev av med varsin poäng efter varsitt mål i varsin halvlek. Waggeryds Leo Babic såg till att göra lagets mål i första halvleken.
– Jag tycker nog vi skulle haft något mål mer då vi till stora delar för spelet, säger Waggerydtränaren Thomas Johansson om första halvleken.

I andra så pressade man hemmalaget en hel del men utdelningen kom inte. I stället såg Vrigstad, som enligt Johansson kom ut som ett nytt lag, till att kvittera efter nästa timmen spelad. Hur mycket än Waggeryd försökte lyckades man inte få in segermålet utan fick kliva av med 1–1.

–Jag vet inte vad som hände med Vrigstad. Men tycker de kommer ut som helt nytt lag. Vi är lite för ängsliga och förtvivlat svårt att göra mål. Vi har tränat på detta hur mycket som helst men får inte till det. Det är just sista tredjedelen som inte funkar riktigt. Men jag tror det kommer att lossna snart och då kommer vi göra många mål, konstaterar Johansson efter lagets andra raka oavgjorda resultat, men vill dock ge lite extra beröm till spelare,

–Jo det är klart, Tim Björnberg och Jonathan Johansson springer och springer men får kanske inte den utdelning de förtjänar. De väntar på islossning och den kommer att komma.

Nu väntar en sista match innan ledigheten (hemma mot Taberg), vad blir viktigaste i den?
– Gäller att få till vinnarskallen. Det finns inga dåliga lag i serien.

Känns det som att ni behöver ledighet eller hade du velat fortsätta serien med tanke på er fantastiska vår?
– Jag tycker det är bra att ledigheten kommer. Vi kommer må bra av semester. Tror på en bra höst, bara spelarna skötet sin egna träning under semestern.

Text: Kenneth Andersson