Fotboll

Nystart väntar för V-Södra

Fotboll Värnamo Södra går in i säsongen med blandade känslor och med en försäsong som gått upp och ner. – Vi jobbar på att ta oss framåt sedan vart det tar oss får vi se efter 22 omgångar, säger tränaren Christian Carlsson.

Under vintern har laget tappat en del rutin i folk som av olika anledningar lämnat klubben. Även under hösten drabbades man av en del spelartapp.
– Vi går in i säsongen med blandade känslor. Vi har föryngrat en hel del och fyllt på med ett gäng från juniorlaget, berättar Christian Carlsson.

Abdullah Dawood ansluter från Stockaryd och David Persson gör comeback.
– Vi får in lite rutin, konstaterar tränaren.

Ifjol blev det en sjundeplacering för V-Södra i division 4 och tränaren menar att man nog kan förvänta sig något liknande i år.
– Vi ska prata målsättning ikväll (Intervjun gjordes 5 april, reds anm.) Men det är ju den klassiska klyschan att ta en match i taget. Sedan finns det jättekvaliteter i laget, det märkte vi nu mot Rydaholm i en träningsmatch. Men när det inte fungerar för oss så är det samma sak åt andra hållet, säger han och fortsätter:
– Ska man prata placeringar så ska vi väl vara i mitten av tabellen där någonstans. Det handlar om att utveckla spelare och identiteten.

Kan man säga att detta är ett avstamp inför framtiden?
– Ja, men lite så är det. Vi jobbar på att ta oss framåt sedan vart det tar oss får vi se efter 22 omgångar. I år har vi en yngre trupp som ska in i tempot.

Försäsongen började bra, men sedan hamnade man i en svacka där man inte gjorde mål på fyra raka matcher. Samtidigt som man släppte in en massa bakåt.
– Då var inte känslan bra och gruppen var väldigt nere. Men vi sa det till varandra att det blir lite så här när vi bygger om. Dessutom bygger vi lite nytt spelsystem och då får man räkna med att det blir så här.

Nyckelspelare i din trupp?
– Det är ju framförallt de äldre som får stiga fram och ta mycket ansvar och hjälpa till med gruppen. Vi har några äldre som varit med i några år och de gör det jättebra och hjälper oss i ledarstaben och drar träningarna framåt. Sedan har vi några yngre killar som är riktigt duktiga som kommer underifrån.

Vilka blir topplag i serien?
– Oj. Jättesvårt att säga. Vi mötte Råslätt borta i en träningsmatch och de var riktigt bra. Vi gjorde en jättebra match där försvarsmässigt och hade en del chanser framåt. Sedan man inte. Det är ju Gnosjö och Bredaryd Lanna som har ungefär samma trupper vad jag vet.

På söndag väntar seriepremiär när Kulltorp står för motståndet på bortaplan.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *