Fotboll

Nybyggaranda i Rydaholm

Fotboll Efter några år med samarbete med Bor på damsidan står nu Rydaholms GoIF på egna ben. – Det har blivit som en nytändning, berättar tränaren Johan Melkstam.

Johan Melkstam berättar att man från Rydaholms sida var inställda på att fortsätta samarbetet. Men att Bor valde att dra sig ur.
– Vi sa att vi skulle ta det i egna händer istället. Vi har ett par ungdomslag som är duktiga som vi vill ska ha ett a-lag att sikta på.

Stort intresse

Tanken var att grunden i det nystartade laget skulle bestå av spelare från det 08-lag som under fjolåret även de hade ett kombinationslag med Bor.
– Hälften gick till Bor och hälften till oss. Så vi hade väl en sju-åtta spelare i grunden. Sedan har vi tagit kontakt med gamla spelare som varit hos oss och därifrån fick vi tag i rätt många som ville börja igen. Plus andra lite äldre spelare som hört av sig och ville spela med oss. Tillslut var vi 20 spelare i truppen och det känner jag att vi klarar oss med.

Intresset för det nystartade laget har varit stort.
– Det har blivit som en nytändning här. Alla runt omkring är glada över detta och vi har en stab kring laget med många människor som har engagerat sig. Vi tänker att vi ska satsa på att köra på här nu framåt med tanke på de spelare som kommer underifrån. Sedan har vi bra möjligheter här i Rydaholm också i och med Kungshall.

Man har hunnit spela tre träningsmatcher inför seriestarten. Tre matcher som inneburit lika många förluster.
– Jag tycker att vi har varit med i matcherna. Men vi har haft svårt att göra mål, säger Johan Melkstam.

Vilka ser du som era nyckelspelare i år?
– Vi har några äldre spelare som är över 30. De är grundpelare och lite av mentorer till de yngre och som kan få ut budskapet på planen.

Säsongen 2024 är ett så kallat övergångsår. Sex divisioner på damsidan i Småland ska bli sju. Ska man tolka förbundets seriebestämmelser så innebär det att nedflyttning väntar för de som slutar femma eller sämre i division 4.
– Jag tror att fjärdeplatsen kan bli svår att nå under vårt första år. Men vi har pratat om det i laget och tjejerna känner att vi kan ligga i mitten av tabellen ungefär.

Trots att hans egna lag kan drabbas av att det ska kapas bort en hel del lag i division 4 så är ändå Johan Melkstam positiv till förändringen.
– Jag tycker att det är glädjande att det tillkommer en division för det betyder ju att det tillkommit fler lag.

På onsdag drar säsongen igång när Sunnerbo kommer på besök.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *