Fotboll

Nya tider i Bor

Fotboll Efter brytningen med Rydaholm står Bors damer på egna ben för första gången på några år – och man gör det med ett väldigt intressant lag. – Jag känner att vi har stärkt upp laget och det känns intressant, berättar den spelande assisterande tränaren Linda Persson.

Linda Persson från tiden i IFK Värnamo. Foto: Per Bunnstad

Rutinerade Linda Persson berättar att hon siktar på att spela i år.
– Jag har lite problem med kroppen just för tillfället. Men jag hoppas att det rättar sig till så jag kan spela. För det känns som ett roligt lag att spela med. Förra året var vi lite svaga här och där. Men i år känner ja att vi har stärkt upp på olika positioner.

Tre utifrån

Under några säsonger har man kört ett kombinationslag med Rydaholm. Men till i år valde Bor att stå på egna ben. Under vintern har man blivit av med en del spelare som antingen valde att sluta, eller följa med till Rydaholm. På plussidan har man slagit sig ihop med klubbens 09-lag samt värvat in tre spelare utifrån. Hristina Sekulovski (Gnosjö), Annie Nilsson och Selma Magnisson (Båda IFK Värnamo).

Vid denna tiden på året så är det alltid populärt från medias håll att prata målsättningar. När laget till stor del är nytt berättar Linda Persson att hon tycker man ska skynda långsamt.
– Klubbens målsättning är att försöka ta sig upp i serierna inom ett visst antal år. Denna säsongen tycker jag att målsättningen ska vara att spela in oss och verkligen etablera oss i fyran. I och med att vi har så många unga spelare också. Att de ska få en chans att komma in i det.

Vad kan man förvänta sig av Bor den här säsongen?
– Vi vill vara ett spelande lag, passa runt bollen och ha tålamod. Funkar det inte så vänder man hem. Vi vill inte spela en sån tråkig fotboll med bara långbollar. Vi vill spela runt och få till ett bra spel.

Ny tränare för året är Magnus Schöldsten som förra året tog Rydaholms herrar till kval. Linda Persson kommer verka som assisterande tränare.

På måndag blir det seriepremiär borta mot Taberg. Ett la som Linda Persson tror kommer vara ett topplag.
– Jag vet att deras förstalag är bra. Så de kommer säkert ta in uppifrån ibland antar jag och toppa laget.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *