Fotboll

Ny tuff match för IFK

Fotboll IFK Värnamo spelar i kväll sin tionde match i superettan då Falkenbergs FF gästar Finnvedsvallen. En tuff uppgift för IFK mot tabelltvåan.

Definitivt har 2018 års seriespel inte blivit vad IFK Värnamo och supportrar räknat med eller hoppats på. Blott fem poäng på nio matcher är bevis nog.

Så varje ynka poäng IFK kan ta är värdefull. Laget har blandat med prestationer, två 0–0-matcher mot Norrby och Öster var fall framåt, men så blev det 1–3 hemma mot Halmstad och senast 0–4 borta mot Örgryte.

– Vi vill inte lägga fokus på ÖIS-matchen som spelades för en vecka sedan. 0–1 i första halvlek var okej, men efter 0–3 är jag missnöjd med insatsen, säger tränaren Roar Hansen.

Det har förstås ledare och spelare snackat igenom, men det är historia och nu blickar de framåt. Falkenbergs FF, med förre IFK:aren Tobias Englund som en av lirarna, är tvåa i tabellen och har gjort det bra.

– Det krävs en bra prestation, anser Hansen, och tillägger:

– Det gäller att visa handling. Vi behöver poäng.

Roar tränade förra året Åtvidabergs FF som fick kliva av superettan och som nu inte rosar marknaden i söderettan.

• Men, ÅFF hade väl mer än fem poäng efter nio omgångar?

– Jag vill inte jämföra lag och serier, men vi hade i alla fall 20 poäng under sommaren.

Kan IFK nå upp i det ljusnar nog utsikterna betydligt.

Men, i kväll är det Falkenberg som gäller. Ett lag IFK mött åtta gångar i superettan. Vi går inte in på statistiken utan konstaterar att ju fler förluster man radar upp desto närmare kommer en seger.

När det gäller IFK:s lag ser det bättre ut än mot ÖIS. Då var Freddy Winst och York Rafael avstängda, men de är tillbaka. Konkurrensen om platserna är därmed hårdare.

– Alla spelare utom de långtidsskadade är i träning, berättar Roar Hansen.

 

Fakta inför matchen

Lagens tabellplaceringar: 2) Falkenberg, 20 poäng (18–11), 16) IFK Värnamo, 5 (5–17).

IFK:s fem senaste: Örgryte (b) 0–4, Halmstad (b) 1–3, Öster (b) 0–0, Norrby (h) 0–0, Landskrona (b) 0–2.

FFF:s fem senaste: Varberg (h) 3–2, Norrby (h) 0–0, Brage (b) 4–3, Öster (h) 0–2, Halmstad (b) 1–1.

Tidigare möten (IFK:s siffror först): 2011: 0–2 (h), 0–4 (b), 2012: 2–3 (b), 3–4 (h), 2013: 0–1 (h), 0–4 (b), 2017: 1–1 (h), 0–2 (b). Totalt, IFK: 8 0 1 7 6–21 1 poäng.

Främsta målskyttar: IFK: Alexander Henningsson 2, Alexander Achinioti Jönsson 2. FFF: Erik Pärsson 4, Chisom Egbuchunam 3.

Avstängda: Enock Kwakwa, FFF.

Domare: Mirza Kazic, Malmö (har dömt IFK två gånger i S1, Falkenberg (h) förra året (=1–1) och Landskrona (b) i år (=0–2).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *