Fotboll

Ny tuff bortamatch väntar för IFK

Fotboll Det blev förlust i omstarten och bortamatchen mot Kalmar. Härnäst väntar Varberg - också det på bortaplan. – Det kommer bli en härlig kamp, säger IFK-tränaren Kim Hellberg.

Kim Hellberg. Foto: David Alin

Värnamo ligger på placeringen strax före Varberg i den allsvenska tabellen. Endast en poäng skiljer lagen åt när de på söndagen ställs mot varandra.
– Det blir en tuff match, de är väldigt bra på sin hemmaplan och har varit det i 2,5 år nu allsvenskan. Det brukar bli speciella matcher. Det blir ofta väldigt fysiskt spel och mycket frisparkar och mycket fasta situationer. De är duktiga i det spelet. Det kommer bli en härlig kamp, säger Kim Hellberg.

Förlust senast mot Kalmar, har ni pratat om något speciellt efter den matchen?
– Återigen, allt handlar om att bli bättre hela tiden och jag tycker vi gjorde en bra insats mot Kalmar kopplat till var vi befinner oss. Vi stod upp bra i den matchen och sista 20 minuterna trycker vi på för att göra mål och kunde med lite flyt fått med oss en poäng. Men sett över 90 minuter var Kalmar det bättre laget.

Förutsatt att ingenting inträffar under dagens träning så kommer det inte bli några förändringar i matchtruppen berättar Kim Hellberg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *