Fotboll

Nu är Oscar klar för Hammarby

Fotboll I kväll blev det officiellt att Oscar Johansson Schellhas är klar för Hammarby. Oscar lämnar IFK Värnamo och har skrivit på ett treårskontrakt för Stockholmsklubben.

Oscar Johansson Schellhas som lämnar IFK Värnamo . Arkivbild: Jim Carlsson

– Det känns väldigt skönt att få tillhöra Hammarby, det är en oerhört fin förening. Det har alltid varit kul att få spela mot Bajen med det trycket som finns från läktarhåll, och det blir ännu roligare att få tillhöra det laget som fansen ska heja fram, säger Oscar Johansson Schellhas till Hammarbys hemsida..

Oscar gör alltså som sina tränare Kim Hellberg och David Selini, lämnar IFK Värnamo för Hammarby.

– Vi har såklart haft ögonen på Oscar en längre tid då hans insatser i Värnamo varit oerhört jämna och bra under en lång tid. Oscar kommer inte bara bidra med kvalitet på planen utan också bidra till en bättre träningsmiljö i vår vardag med hans erfarenhet och ledarskap som gör vår unga spelartrupp bättre, säger sportchef Mikael Hjelmberg.

Oscar Johansson Schellhas var en bärande spelare för IFK Värnamo i fjol där han startade samtliga 30 matcher, bar kaptensbindeln och stod för fem mål samt åtta assist under seriespelet.

– Vi värderar Oscar väldigt högt. Hans arbetskapacitet, spelförståelse och passningsspel kommer öka våra möjligheter att nå framgång både på kort och lång sikt. Han har spelat 118 av 120 seriematcher de senaste fyra åren vilket tyder på en extremt hög tillgänglighet. Vi är väldigt glada att en spelare av Oscars kaliber vill fortsätta sin karriär här i Hammarby, fortsätter Mikael Hjelmberg.

Johansson Schellhas fick sin fotbollsfostran i Gnosjö IF men har spenderat större delen av sin seniorkarriär i Värnamo där han debuterade i Superettan som 18-åring. Den allsvenska debuten kom dock i Trelleborgs FF där han spelade i tre säsonger innan han återvände till Värnamo.

Under de tre senaste säsongerna var han en starkt bidragande faktor till att Värnamo tog steget upp och sen etablerade sig på allsvensk nivå. Han är såklart välbekant med Hammarbys A-lagstränare Kim Hellberg och David Selini som jobbade med Oscar Johansson Schellhas i Småland.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Nu är Oscar klar för Hammarby

Lycka till Oscar!
Nu blir det extra roligt att slå Hammarby och visa dem att deras plats som förra året är bakom IFK Värnamo. Vi har ett otroligt bra lag i år så bara kör på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *