Fotboll

Nej – IFK lyckas inte

Fotboll IFK Värnamo har det inte lätt. Mot Degerfors på Stora Valla fick de vit-blå inkassera en ny förlust, 1–4 – igen. Och, nu halkar laget efter i tabellen.

Fyra matcher i rad har IFK Värnamo förlorat. Visserligen mot lag från superettans övre tabellhalva, men totalt 3–15 är siffror som oroar.

Vän av IFK blir ju frustrerad när offensiva attacker rinner ut i intet och när motståndarna får göra mål på alla möjliga och enkla vis. Visst försöker IFK-spelarna, men självförtroendena har naturligtvis fått sig rejäla törnar.

– Det är ett mentalt spel, vi försöker inför varje match bygga energi, klargör tränaren Roar Hansen.

Mot Degerfors började IFK skapligt bra med ett antal offensiva attacker. Men utan att komma till stekheta lägen. I stället gör Degerfors 1–0 i sitt första anfall. Sedan en IFK:are ramlat och DIF:aren fått fritt fram.

– Vi kom fel och målet gav förstås dem energi.

Att ha en måltjuv är guld värt. Degerfors har Sargon Abraham. Han vände på ”en femöring” och pangade in 2–0 i krysset.

– Där agerade vi lite svagt

IFK hade sedan ett bra läge och Degerfors ett ännu bättre. Så 2–0 stod sig halvleken ut. 

– Visst, vi hade ett par bra lägen. I paus snackade vi ihop oss, gjorde ett par byten för att få mer energi.

Ja, två spelarbyten blev det i Värnamolaget direkt när andra halvlek startade. Tyler Lissette och Max Olsson gick ut och in kom Johan Andersson och Adnan Kulovac. Spelet böljade en kvart, men så slog Henrik Castegren till. Ett distinkt långskott och 3–0. 

– Då var ju matchen mer eller mindre körd. Resten blev en transportsträcka. 

Ja, typiskt nog fick Degerfors nicka in 4–0 där målskytten hade tre vit-tröjade spelare kring sig.

– Där agerade vi jättemesigt, erkänner Hansen.

Det enda positiva hände i 76:e minuten. Pär Cederqvist släckte måltorkan med ett tröstmål, en nick.  På en bra passning från Daniel Ask, som kanske var IFK:s bäste spelare denna kväll – och yngste!

I tabellen är IFK nu ensamt lag i botten med 5 poäng. Frej slog Öster med 3–2 och är uppe i 8. På de negativa kvalplatserna finns Gefle med 8 och Varberg med 10 poäng och på fastare mark finns Öster och J-Södra, båda med 11 poäng.

– Nu har vi en drygt vecka att träna, framför allt försvarsspel och sedan följer två hemmamatcher. Det är otroligt viktigt att vi håller ihop som grupp, betonar IFK-tränaren.

Jönköping Södra på Finnvedsvallen måndag 11 juni är nästa match.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *