Fotboll

Mycket nytt i IFK Värnamo – siktar på toppen

Fotboll Ny ledarstab, flera nya spelare och en ny tillspetsad serie. Målsättningen är att tillhöra toppen av tabellen för IFK Värnamos fotbollsdamer.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Ifjol gjordes seriepyramiden inom svensk damfotboll om och för IFK Värnamos del är det fortsatt spel i division 1, men i en tillspetsad serie.
– Det lär inte finnas de här gängen som alltid förlorar med några bollar, utan alla matcher lär bli tuffa. Man kan nog nästan jämföra det lite med covid-säsongen när det var enkelserie, då var alla matcher lite av en seriefinal. Man måste gå för fullt annars kommer det straffa sig mot alla lagen, säger Värnamos nye tränare Kim Focic Åberg.

Vad har ni för målsättning?
– Målsättningen är att ta sig så högt upp som möjlig. Från föreningens sida så vill man ta sig upp inom två år och jag ser gärna att vi gör det så fort som möjligt.

Kim Focic Åberg fortsätter:
– Det är en ny serie och många nya spelare i laget. Det är klart att det är tufft, men man vill givetvis vara med i toppen och man går ju alltid in för att vinna varje match.

Vann serien ifjol

Kim Focic Åberg och hans assisterande tränare Nicholas Plikas var båda förra säsongen i Växjö BK och de vann sin division 2-serie ifjol. Focic Åberg berättar att duon bland annat kommer bidra med högt kravställande på spelarna. Om försäsongen säger han så här:
– Resultaten har varit lite sisådär, men det går åt rätt håll. Det tar lite tid med nya spelare och byte av spelsystem. Men det blir bättre och bättre och varje match är ett steg framåt.

I och med serieomläggningen så vet man inte riktigt vad som väntar när serien drar igång. Ett exempel är det faktum att tränaren pekar ut Malmö FF och IFK Göteborg som favoriter i serien.
– Jag tycker det säger rätt mycket om serien, säger han.

Någon enskild nyckelspelare i sitt lag vill han inte peka ut.
– Det gäller nog att alla levererar, vi har en trupp på 20 spelare och den är väldigt jämn. Det är öppet om alla platser. Jag tror att kollektivet kommer bli viktiga och inte specifikt enskilda spelare. Sedan har vi såklart spelare som gjort mål på högre nivå och så vidare, men jag vill nog inte framhålla någon specifik spelare.

På lördag är det seriepremiär då Kim Focic Åberg och hans lag åker till västkusten för möte med Ljungskile.

Nya spelare:

Mimmi Strömgren
Lisa van der Hoek Karlsson
Annie Björk
Elin Lindström
Mona Chahrour
Ellen Welandsson Bolmenius
Sofie Claesson
Smilla Sjöstrand
Saga Olsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *