Fotboll

Mona vann Morfars minne

Fotboll Emma Galvéus, Mona Chahrour, Elin Holm och Mona Sågby var fyra 18-åringar som hade nominerats till Morfars minne. Vinnare blev till slut Mona Chahrour.

I år handlade det om spelare från någon av föreningarna Skillingaryds IS, IFK Värnamo, Waggeryds IK, Rås lb och Bors SK. Bors SK hade tyvärr ingen spelare född år 2000 och fick stå över i år.

I dag på morgonen var det prisutdelning till Mona Chahrour som hyllades vid fotbollsträningen på Finnvedens gymnasium och mer exakt i samband med träning på Ljusseveka konstgräs. Fotbollstränare på skolan är Evgueni ”Schenka” Kouznetsov och Johan Arvidsson. Det var naturligtvis glädje  när alla fick veta att Mona blivit årets vinnare.

Priset ska årligen delas ut på Lars-Erik ”Morfar” Svensson födelsedag som just i dag den 12 november 2018.  Han skulle ha fyllt 80 just i dag men avled tidigare i år. Läs mer om Morfar nedan.

De nominerade

• Skillingaryds IS
Emma Galvéus. Hon är en spelare som har betytt väldigt mycket för sitt lag både på och vid sidan av planen.
Hon har kämpat med en del motgångar under säsongen men tacklat detta väl och uppträtt moget och professionellt.
Trots en av de yngsta har Emma utvecklats som spelare med även person tack vare ansvarstagande och medmänsklighet.

• IFK Värnamo
Mona Chahrour har under det senaste årets utvecklats enormt mycket genom hård och målmedveten träning till en av de målfarligaste anfallarna i division 1. Genom hård träning och hög närvaro har Mona utvecklats från en bra forward till en hypervass avslutare som lärt sig ställa krav och ha höga krav på sig från sina medspelare och genom detta utvecklats som både spelare och person.

• Rås lb
Elin Holm. Elin har under denna säsong utvecklats (mot föregående säsong) från en inhoppare till en klar startspelare i en position som medför stort ansvar.
Elin har tagit sig an denna uppgift och medföljande ansvar på ett fantastiskt bra sätt. Detta tillsammans med Elins näst intill 100-procentiga närvaro vid diverse lagaktiviteter (träningar, matcher och annat), hennes alltid positiva och stöttande inställning mot sina lagkamrater och hennes engagemang även utanför planen, gör att hon blir vår nominering till detta.

• Waggeryds IK
Moa Sågby. Moa har tagit ett stort kliv under höstsäsongen.
Hon är startspelare och är en tuff spelare som tar för sig i närkamperna. Hon är en allroundspelare som WIK har använt på alla positioner i laget, inklusive målvakt. En spelare som väl passar in i uttrycket ”lagspelare”.

Detta är Morfars minne

Lars-Erik ”Morfar” Svensson avled tidigare i år och för att hedra honom lite extra har vi på Skillingaryd Nu/Värnamo Nu upprättat ett pris. Det heter kort och gott Morfars minne.
Priset består av ett vandringspris och äran.

Enligt våra statuter ska priset gå till en spelare som under utdelningsåret fyllt eller ska fylla 18 år, alltså år 2018 vara född år 2000.

Priset går till en tjej i något av lagen i våra tidningarna spridningsområde alltså Värnamo-Vaggeryds kommuner. Hon behöver inte vara bosatt här men spela för en lokal klubb.

Eftersom Lars-Erik var särskilt mån om tjejfotbollen går priset till någon som i sitt lag är ett föredöme för andra. Det måste alltså inte vara den bästa spelaren utan helt enkelt en god kamrat. Hon bör ha en bofast plats i något av klubbens lag.

Juryn har bestått av Per Bunnstad, Sölve Andersson, Erik Sjöberg och Tero Väisänen.

Lars-Erik Svensson vid en fotbollsmatch år 2010.

Mona Chahrour fick ta emot "Morfars" vadringspokal av redaktör Per Bunnstad.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *