Fotboll

Moa fick priset Morfars minne

Fotboll Moa Svensson från Bors SK fick i dag ta emot utmärkelsen Morfars minne.

Moa Svensson hyllades med priset Morfars minne.

Vi försöker dela ut priset varje år den 12 november som är Lars-Erik ”Morfar” Svenssons födelsedag. Vi överraskade både Moa och övriga i klassen vid Finnvedens Gymnasium i Värnamo när vi strax efter 14.30 kom in i lektionssalen.

Tre spelare var nominerade och vår sportredaktion med fyra medarbetare hade sluten omröstning. Det blev en ganska klar seger för Moa men alla var överens om att det var en stark trio som var nominerad.

Moa Svensson, Bors SK
Hon har varit tongivande och en av de bästa i laget när BSK utmanat i division 2. Moa har alltid en bra attityd och inställning oavsett motstånd. Hon är snabb, teknisk och frän i spelet. Moa har sedan 6 års ålder representerat BSK och har varit en viktig del i lagets framgång på tjej- och damsidan.

De övriga nominerade

Rijalda Fekovic, Skillingaryds IS
Rijalda är en frejdig spelare som besitter en teknik många damspelare drömmer om. En spelare som kan bryta mönster och göra det där lilla extra. Hon har en fantastisk känsla i passningar som enkelt kan sätta upp sina medspelare i bra situationer.
Rijalda har varit tungan på vågen flera gånger under säsongen och v

Linnéa Ihreklint, Waggeryds IK
Hon har i år tagit ett stort steg framåt i sitt spel. Hon vågar kliva upp mer offensivt, vågar hålla i bollen och spelar i rätt läge i anfallsspel, är följsam i sitt försvarsspel när det gäller att täcka spelytor, sätta press och tar rätt beslut. Det visar på bra spelförståelse. Hon har bra kondition och styrka som hon har kunnat utnyttja mer i sitt spel i år. Hon är en tjej som ger allt för sitt lag.

Detta är Morfars minne

Lars-Erik ”Morfar” Svensson avled under 2018 och för att hedra honom lite extra har vi på Skillingaryd Nu/Värnamo Nu upprättat ett pris. Det heter kort och gott Morfars minne.
Priset består av ett vandringspris och äran.

Enligt våra statuter ska priset gå till en spelare som under utdelningsåret fyllt eller ska fylla 19 år, alltså år 2019 vara född år 2001.

Priset går till en tjej i något av lagen i våra tidningarna spridningsområde alltså Värnamo-Vaggeryds kommuner. Hon behöver inte vara bosatt här men spela för en lokal klubb.

Eftersom Lars-Erik var särskilt mån om tjejfotbollen går priset till någon som i sitt lag är ett föredöme för andra. Det måste alltså inte vara den bästa spelaren utan helt enkelt en god kamrat. Hon bör ha en bofast plats i något av klubbens lag.

En jury hos oss utser pristagaren genom omröstning av vår sportredaktion kompletterad med vissa frilansmedarbetare. På Lars-Erik Svenssons födelsedag tisdag den 12 november presenteras den som utsetts.

Lars-Erik Svensson vid en fotbollsmatch år 2010.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *