Fotboll

Matchhjälten: ”Inte kunnat komma vid ett bättre tillfälle”

Fotboll Han började på bänken men fick hoppa in redan i den 16:e matchminuten. 20 minuter senare satte han 2-0-målet som beseglade IFK Värnamos framgångsrika öde. Det var Victor Larssons första mål för säsongen. – Det hade absolut inte kunnat komma vid ett bättre tillfälle.

Victor Larsson. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

En bit in i matchen mot Eskilstuna skallade mittbacken Victor Eriksson ihop med en motståndare och tvingades gå ut i omklädningsrummet för att sy. Men den ymnigt blödande Eriksson kom aldrig tillbaka och istället fick hans namne Larsson hoppa in.
– Det är klart att det är spänt. Man sitter på bänken och hoppas att få hoppa in, men sen när man väl ska komma in…Det är klart att det är spänt.

Just mittbackspositionen är känslig att byta mitt när en match står och väger. När bytet skedde var det Eskilstuna som hade ett litet spelövertag och ställningen var 0-0.
–  I början körde jag det säkra före det osäkra och spelade lite lättare, men jag tycker det gick bra, säger Larsson.

20 minuter efter bytet nickade Victor Larsson in 2-0 efter en frispark. Det var hans första mål för säsongen.

Det kunde väl knappast kommit lägligare?
– Nej, det är väl…Det hade absolut inte kunnat komma vid ett bättre tillfälle. Absolut inte. Jag får väl fortsätta göra mål när det gäller, säger han och skrattar.

Målet blev matchens sista och beseglade därmed faktumet att IFK spelar i allsvenskan nästa säsong.
– Det är helt obeskrivligt. Speciellt för mig. Jag har inte spelat så mycket nu på slutet och så får jag komma in och göra mål. Det är helt fantastiskt.

 

Victor Larsson har inget kontrakt med Värnamo nästa säsong. Men han vill gärna spela med dem i allsvenskan.
– Såklart hade det varit kul. Sen får vi se vad som händer helt enkelt.

Hur går kvällen vidare nu?
– Jag vet faktiskt inte riktigt än. Men vi ska väl ta bussen hem nu antar jag och sen får vi se lite vad som händer. Vi får se vem som styr upp detta.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *