Fotboll

”Målet att försöka vinna varje match”

Fotboll En sjätteplacering ifjol. Kärdas tränare Mattias Johansson trycker på vikten av att få en bra start i seriespelet. – Mina förhoppningar sträcker sig till en placering i tabellens mitt, realistiskt sett, berättar han.

Tränaren Mattias "Kneg" Johansson. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Det har varit en del spelare in och ut under vintern för Kärda.
– Vi har tappat några rutinerade nyckelspelare från ifjol. Det är ju de rutinerade som var nyckelspelare för oss 2023. Jag önskar att några av dessa ska få tillbaka suget när det blir varmare och gräset har börjat att växa, berättar han och tillägger:
– Jag tycker ändå att vi har fått ihop en bra grupp, en bra mix av unga, hungriga spelare ihop med rutinerade rävar.

Bland de nya spelarna märks Sixten Ström, IFK Värnamo P16, Mike Berggren, Bors SK,
Patrik Stilling, Bors SK och Maciek Szoltysik Bredaryd Lanna IK.

 

Bild från försäsongen. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Men det finns också guldkorn kvar från fjolårets trupp som tränaren hoppas kan växa ut ännu mer i år.
– Jag hoppas att en sådan kille som Edison Fekaj blommar ut i år. Han kom till klubben våren 2023 och har nu fått känna på seniorfotboll i ett år. Edison är forward och har visat fina intentioner på försäsongen. Även yngre killar som Eric Källberg, Jack Johansson, Isak Larsson, Oskar Törefors och Neo Lingeskog har tagit betydande steg in i seniorfotbollen.

Vilka blir topplag i serien?
– Jag tror att en trio med Torpa IF, Reftele GoIF och FC Peking kommer att vara med i den absoluta toppen. Vi möter Torpa IF i seriepremiären, ett Torpa som har imponerat i träningsmatcherna på försäsongen och öst in mål.

Mattias Johansson trycker på att starten av serien blir viktig.
– Får man en bra start så är man för det mesta med och då brukar det rulla på. Framför allt är målet att försöka vinna varje match och etablera oss i toppen av femman om ett par år. I år så sträcker sig mina förhoppningar till en placering i tabellens mitt, realistiskt sett, berättar han.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *