Fotboll

Lämnade som tränare – här är Tonys nya roll

Fotboll För en tid sedan stod det klart att Tony Johansson inte längre skulle ingå i ledarstaben kring IFK Värnamos allsvenska lag. Nu berättar klubben att hans nya roll  istället kommer bli övergångstränare i klubben.

Tony Johansson. Foto: Jim Carlsson

Rollen innebär att Tony Johansson kommer vara en länk mellan klubbens äldsta akademilag samt a-laget. Detta för att minska gapet mellan de olika nivåerna. Han kommer fortsatt leda klubbens U 21-lag, samt nu även U 19-laget.
– Att Tony har en lång erfarenhet av att ha jobbat med både seniorfotboll och ungdomsfotboll gör att han kommer passa som handen i handsken. Det är en roll som blir väldigt viktig för föreningen och med den kunskapen, erfarenhet och arbetsmoralen som Tony besitter så känner jag mig helt trygg i att det här kommer bli kanon, säger IFK Värnamos sportchef Enes Ahmetovic i ett pressmeddelande.

Tony Johansson kommenterar också:
– Jag tycker det känns som en spännande uppgift och som en inspirerande roll. Jag har alltid gillat att arbeta med ungdomar och i den här rollen får jag den möjligheten. Det ska bli roligt att dra igång kommande säsong tillsammans med spelare och övriga ledare.

IFK Värnamo berättar också att ungdomstränaren Evgueni ”Schenka” Kouznetsov kommer ta ett kliv närmare a-laget framöver och få nya arbetsuppgifter. Samtidigt meddelar man att Bujar Ferizi lämnar klubben vid årsskiftet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *