Fotboll

Kvaltider – då trivs Oscar Persson

Fotboll Seriespelet är snart avslutat och för några av våra lokala lag väntar kvalspel. En som blivit lite av en expert på lyckade kvalspel och avancemang är 34-årige Oscar Persson som senast spelade i Hook.

Oscar Persson. Foto: Henrik Skoglund

2021 var han med och kvalade upp Hook till femman. Året efter samma sak med Skillingaryd. När Oscar Persson till denna säsongen återvände till Hook så blev det återigen ett avancemang. Dock utan kvalspel den här gången.

Vad är receptet för att bli ett framgångsrikt lag som tillhör toppen?
– Gemenskapen och glädje. Har du ingen glädje så blir det inget bra och har du ingen gemenskap utan att det blir grupperingar så blir det inte heller bra, berättar han.

Vad är viktigt för att lyckas i ett kval?
– Det är att vinna den första matchen. Ska du spela tre matcher och förlorar den första, det är inte roligt och det är väldigt tufft. Första matchen är superviktig att vinna, slår han fast.

SIS är moderklubben och utöver Hook har han bland annat spelat i Råslätt och Husqvarna FF. Men om det blir en fortsättning på karriären står just nu skrivet i stjärnorna.
– Jag vet inte riktigt än. Det är svårt att ge ett svar just nu.

Redan imorgon lördag går det första lokala laget in i kvalelden när Vaggeryd United ska möta Gislaved. Samma United som är enda laget som besegrade Oscar Perssons Hook under säsongen. Trots en utvisad mittback efter ett rött tidigt i matchen.
– De har goda chanser. Jag har mött Gislaved med Skillingaryd och de är tunga att möta. Som det ser ut nu blir det Burseryd i den andra matchen och de är inte lätta heller. Men spelar de smart och klokt så tror jag de har goda chanser, det är ett bra lag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *