Fotboll

Kozica klar för Öster

Fotboll IFK Värnamoprodukten Dzenis Kozica återkommer inte till moderklubben utan det blir spel i superettan med Växjölaget Öster.

Dzenis Kozica i mästarna 2019, Djurgården. Arkivbild

Kozica har tidigare spelat i klubbar som IFK Värnamo, Jönköping Södra, AFC Eskilstuna och Djurgårdens IF.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera två nyförvärv till Östers IF. Det är Theodor Johansson, som kommer från Hammarby TFF och Dzenis Kozica som kommer ifrån Trelleborgs FF. Båda spelarna tecknade sina avtal och genomförde sin läkarundersökning under onsdagskvällen och kommer att träna med laget redan i dag, säger sportchef Vito Stavljanin.

– Hade ett bra snack med Vito och Túfa och det kändes kanon, Túfas tankar om fotboll och hur han vill spela passar mig oerhört bra. Sedan vill Öster framåt och det är viktigt för mig, samtidigt som man har alla möjligheter med bra faciliteter och fin arena. Som spelare är jag smart, bra på att hitta ytor med bra teknik, säger Dzenis Kozica.

– Dzenis har närmare 300 matcher i allsvenskan och superettan, oerhört erfaren och vet vad som krävs för att bidra inom elitfotbollen. Kommer tillföra mycket till vårt anfallsspel, han kan spela både forward och yttermittfältare, säger Vito om Dzenis.

Dzenis har varit ryktenas man på sistone och ett av dem har varit att han vänder åter till IFK Värnamo men så blir det inte.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *