Fotboll

Knapp SIS-förlust i Gothia Cup

Fotboll Skillingaryds IS P 16 förlorade 1/32-delsfinalen i Gothia Cup i Göteborg.

Det blev 1–2 (0–1) mot det svenska laget Rågsved.

SIS-tränaren Andreas ”Anton” Beimer summerar:

– Slutspel och match mot Rågsveds IF, ny spelplats och spel på konstgräs på Rosenhills IP. Motståndet var ett gäng med mycket utländska killar och vi hade studerat dem tidigare under dagen. Vi visste vad som väntade i form av mentalitet.

– Det var mycket snack och lite tråkiga beteenden stundtals hos både spelare och ledare men samtidigt kunde de spela fin fotboll och startade matchen i högt tempo. Vår målnolla i turneringen rök omgående när de trycker in ledningsmål tidigt i matchen. De är bättre än oss och vi får kriga oss in i matchen.

– Första halvlek slutar 0–1 och vi har ändå känslan att deras tidigare match under dagen börjat visa sig. Vi startar andra starkt och tar över fullständigt, kvitteringen kommer till slut på straff av Anton Rosqvist.

– Rågsved går på knäna och vi pumpar på framåt. Med två minuter kvar kommer dock kallduschen när de är uppe i ett av få tillfällen under andra halvlek: 1–2 från ingenstans och tiden vi har på oss räcker inte till kvittering trots farlig frispark i slutminuten.

– Gothia Cup-äventyret tar hastigt och lustigt slut. Vi kände att vi hade ena benet i sextondelsfinalen men tyvärr har vi inte det flytet vi tidigare haft med oss här i Göteborg. Vi faller med flaggan i topp, med beröm från motståndare och domare men framför allt tar vi med oss en härlig vecka där vi presterat på en nivå som vi är grymt nöjda över. Just nu knäckta spelare men vi ger stort beröm till alla killar som skött sig fantastiskt både på och utanför plan.

• Måndag 18 juli
12.10 Asmara Sport Club – Skillingaryds IS       0–3
12.10 IFK Skövde FK – US Montesson                2–0

• Tisdag 19 juli
10.50 Skillingaryds IS – IFK Skövde FK          1–0
11.00 US Montesson – Asmara Sport Club     3–1

• Onsdag 20 juli
14.00 Skillingaryds IS – US Montesson          1–0
14.00 IFK Skövde FK – Asmara Sport Club       3–0

• Torsdag 21 juli
14.20 Skillingaryds IS – Rågsved (1-32/delsfinal  1–2

Se spelprogram med mera här (länk)

SIS laddade inför andra omgången. Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *