Klevshult sprang över toppmotståndet ”Vår bästa halvlek någonsin”

Fotboll Det var en säsongsdefinierande match som stundande när Klevshult åkte för att möta Burseryds IF borta. Det skiljde endast två poäng mellan förstaplacerade Klevshult och tredjeplacerade Burseryd. Det som indikerade på en jämn toppstrid blev en total överkörning när Klevshult vann 5–0.

Klevshult visade klass mot toppkonkurrenteng. Båda lagen tävlar om uppflyttning till division 5 och har hållit hög nivå genom säsongen. Men det tog endast KSK 40 minuter att göra femmål mot sina motståndare. Tränare Anders Forsman är förvånad efter dagens match.

– Man hade inte kunnat tro detta på förhand, inte minst när dem får ett superläge direkt in i matchen som missas. Tänk om dem hade gjort mål där, då vet man inte hur det kunde gått.

Jag tror ingen var beredd på dagens resultat, hur känner du efter matchen?

– Är så klart jätteglad, grabbarna är grymma och gör allt jättebra. Vi möter en tuff motståndare på bortaplan och gör det helt perfekt. Vi måste göra vår bästa halvlek någonsin, när vi efter 40 minuter leder med 5–0. Vi var riktigt taggade inför matchen idag, killarna visste vad tre poäng betydde och kämpade genom hela matchen.

Ni sitter i förarsätet just nu, vad ska ni göra för att säkra avancemang?

–Det gäller att vi behåller kylan här nu, vi styr själva över hur vi vill avsluta denna säsong. Vi har bäddat för oss själva för att avancera, nu hänger det på oss. Vi tar en träning i taget och behåller vårt fokus.

Det måste finnas något att hylla efter en sådan klassuppvisning?

– Helt klart, vi börjar med Triphin Muyubira som gör ett hat-trick på sju minuter. Det är sanslöst bra jobbat. Anton Andersson vår målvakt är grym genom hela matchen och håller nollan, stort plus till honom som var jättebra idag. Jag måste höja hela laget idag, vilken prestation killarna står för. Det är helt otroligt, de gav allt i alla dueller och ville verkligen vinna.