Fotboll

Klar IFK-dominans

Fotboll IFK Värnamo överraskade positivt i årets hemmapremiär. Stort spelövertag och flera målchanser, men det blev 0–0 mot Husqvarna FF.

– Klart jag önskat att vi sparkat in en straff och klart att vi skulle sparkat in någon av de många chanser vi skapade, sa nye IFK-tränaren Roar Hansen, direkt efter slutsignalen.

Jo, visst skulle IFK vunnit den här matchen men ödet spelade spratt och vädret gjorde väl sitt. Från att det dinglat ned vita flingor från ovan ökade detta successivt för att nästan sluta helt då matchen var slut. Sista halvtimmen låg det ett snötäcke på en–två centimeter och då var det inte så enkelt att slå exakta passningar.

Men, trots missade chanser och en straff, gladde IFK:s spel och lirarnas inställning.

– Linjerna som vi pratat om satt där, vi skapar mycket och i stort är jag nöjd, säger Hansen.

Ja, detta ”nya” IFK där flera rutinerade spelare ersatts med unga löften är onekligen intressant. Det tycker tydligen flera, ty runt 200 personer bevittnade tillställningen och ytterst få flydde då busvädret vägrade avta.

Redan från avspark greppade IFK dirigentpinnen och det var fart och fläkt och ett intensivt snabbt passningsspel. Att inte alla passen nådde rätt adress är förlåtet. Roligt och lovande är med den entusiasm och framåtanda de vit-blå agerade. Eller som flera runt arenan tyckte, det här kan bli riktigt bra.

Husqvarna fick träna försvarsspel av högsta klass och så hade de en målvakt som hela tiden stod där bollarna kom. Men, så värst mycket anfallsspel fick de inte utöva.

– De hade väl två lägen, ett i varje halvlek, menade Roar.

IFK hade desto fler och det var flera spelare som tog avslut. En straff hade IFK också, i 53:e minuten sedan Daniel Ask fällts och en HFF:are varnats. Pär Cederqvist lyckades dock inte sätta straffen då målvakten gick åt rätt håll.

IFK hade också många hörnor där ben eller andra kroppsdelar ideligen var i vägen.

0–0 är ju inga roliga siffror, men så här års är det mer viktigt att spelet börjar stämma än att publiken ska behöva ha kulram med sig. Roligare var i stället IFK:arnas härliga inställning  och alla visade att de vill vara med även i nästa match. Det är borta mot Helsingborgs IF nästa lördag.

 

Matchfakta

IFK Värnamo–Husqvarna FF

0–0

Avslut på mål: 10–2 (6–1).

Avslut totalt: 16–4 (8–2).

Hörnor: 9–3 (4–1).

Varningar, IFK: Daniel Ask (64), Alexander Henningsson (87), Paulo Marcelo (89).

IFK:s lag: Morgan Hellman (första halvlek)– Jon Birkfeldt, Johan Andersson, Tyler Lisette, Freddy Winst– Viktor Christiansson, Alexander Jönsson, Daniel Ask– Alexander Henningsson, Pär Cederqvist, Lumala Abdu.

Avbytare: Filip Eriksson, mv (andra halvlek), Adnan Kulovan, Paulo Marcelo.

Domare: Almir Kadiric, Ekenässjön.

Publik: ca 200.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *