Fotboll

Kim om segern: ”Fantastisk prestation”

Fotboll IFK Värnamos tränare Kim Hellberg var på mycket gott humör på kvällens presskonferens.

IFK Värnamos tränare Kim Hellberg var på mycket gott humör på kvällens presskonferens.

Inför rekordpublik på Finnvedsvallen lyckades IFK Värnamo besegra Hammarby med uddamålet. En snabb kontring tidigt i den andra halvleken resulterade i att Marcus Antonsson fick tag i bollen och rullade in den bakom Blazevic i Hammarbymålet. Prestationen visade sig bli matchavgörande.

– Jag tittar mycket på deras matcher och följer dem nära. Det är det som gör det svårt att möta Hammarby i dag då det är ett lag som ställer en inför många prövningar. Vi utgick från olika scenarior och våra spelare gör en fantastisk match. I 70 minuter är vi det bättre laget, de sista 20 blir det ett tryck mot oss men så blir det när vi möter ett fantastiskt lag. Vi lyckas spela oss ur pressen och jag kan inte vara gladare över mina spelare i dag, de gör en fantastisk prestation, säger IFK-tränaren Kim Hellberg på presskonferensen efter match.

Hellberg ger mittfältaren Abdusalam Magashy beröm för insatsen i kvällens seger.

– Han är en enormt viktig spelare för oss. Han kom hit under division 1-tiden och han utvecklar sitt driv och sin kraft. Han är så klart viktig för oss, men många av våra spelare var på en hög nivå i kväll.

Kim avslutade med att berömma målskytten Marcus Antonsson för kvällens insats.

– Som forward var det här bland det bästa jag har sett av Marcus på länge. Han håller i bollar, tar tacklingar, går i djupled. Han går mot en form som liknar den han hade när var som bäst under Kalmar-tiden med den den glädjen han har. Han är enormt viktig för vårt spel.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *