Fotboll

Kim Hellberg inför Sirius: ”Vi har haft en bra vecka”

Fotboll Imorgon spelas det för första gången allsvensk fotboll på Finnvedsvallen när Sirius kommer på besök. IFK-tränaren Kim Hellberg ser med tillförsikt fram mot matchen. – Känslan är bra.

Kim Hellberg. Foto: Jim Carlsson

Under de första 20 minuterna mot IFK Göteborg för en vecka sedan var Värnamo rejält tillbakapressade. Men när de värsta premiärnerverna lagt sig så pressade smålänningarna framåt i banan. Bland annat vann man bollinnehavet i båda halvlekarna.

Kim Hellberg pekar på att man, trots förlusten, kan ta med sig en hel del från den matchen.
– Jag tycker vi kan ta med oss hur vi hanterade matchen efter den start som var. Att vi kunde styra matchen på det sätt vi gjorde och kunna skapa så mycket målchanser som vi hade över 90 minuter. Det är mycket att ta med och kunna bygga vidare på.

Hur är din känsla annars inför matchen mot Sirius?
– Känslan är bra och det är kul att det blev match på Finnvedsvallen. Vi har haft en bra vecka och fått ganska lång tid sedan senaste matchen vilket gjort att vi kunnat träna på bra.

Hur Hellberg formerar styrkorna bestäms efter söndagens träning. Klart är i alla fall att man nu kan använda sig av nyförvärvet Moonga Simba. Han var ju inte spelklar till premiären.

Morgondagens motståndare Sirius vann sin premiärmatch mot Sundsvall med 2 – 1.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *