Fotboll

Kim Hellberg: ”Det grinar lite emot”

Fotboll Det blev förlust för IFK Värnamo borta mot Norrköping med 2 – 0. Tränaren Kim Hellberg säger att han trots förlusten är stolt över sitt lag., – Vilken resa och utveckling på så många spelare.

Kim Hellberg: Skärmdump Discovery

IFK var det bättre laget under den första halvleken och borde nog ha gjort något mål där för att sätta Norrköping i gungning.
– Gör man en så bra första halvlek i allsvenskan så behöver man nog få med sig något mål, konstaterar Kim Hellberg.

Totalt blev det enligt statistiken 18 målchanser för Värnamo idag.
– Det grinar oss lite illa idag. Men sett till matchen är jag enormt stolt över hur vi tar oss an såna här fajter.

I den andra halvleken var Norrköping bättre och kunde göra två mål.
– Jag är fantastiskt stolt över mina spelare. Vilken resa och utveckling på så många spelare som gör att man kan åka till Norrköping, ett lag som är jättebra hemma, och göra en sån fantastisk första halvlek som man gör, säger Kim Hellberg.

IFK Värnamo hade tio hörnor under matchen, varav sju i första halvlek. Men ingen av dessa resulterade i någon farligare målchans.
– Det borde vi fått ut mer av, absolut.

Fanns det någon tanke med att ni slog långa hörnor?
– Nej, hörnorna var nog bara tyvärr att det inte riktigt var våran dag. Vi ville nog hitta den bortre ytan, men att de blev lite för långa.

Tre bortamatcher hittills har resulterat i noll poäng.

– Den här sporten handlar om poäng. Vi har haft tre väldigt tuffa bortamatcher, men det handlar om poäng och för att nå dem så handlar det om att göra bra prestationer och det tycker jag vi gör idag. Men det grinar lite emot att man inte fått med sig någon poäng i de här tre. Jag tycker ändå vi gjort bra prestationer, även om Elfsborg sista halvtimmen var tuff. Men det är bara fortsätta att jobba på.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *