Fotboll

Kim Hellberg: ”Då måste man gilla det läget”

Fotboll Efter två raka förluster så hoppas nu nog de flesta med IFK-sympatier på ett trendbrott när IFK Värnamo på lördagen tar sig an Mjällby på Strandvallen. – Vi känner att vi har en bra möjlighet, säger tränaren Kim Hellberg.

Kim Hellberg. Foto: Per Bunnstad

Om man ska summera förhandstipsen så ligger IFK Värnamo ungefär i tabellen där folk tippade dem inför säsongen. Just nu på en negativ kvalplats. Mjällby däremot har inlett oväntat starkt och parkerar just nu på en femte plats i den allsvenska tabellen.

Kim Hellberg är optimistisk inför morgondagens uppgift.
– Det ska bli kul att åka ner och möta Mjällby, det känns som att vi borde ha en bra chans, även om de startat bra och blir väl någon form av favorit. Men vi känner att vi har en bra möjlighet att göra något riktigt bra nere hos dem.

Hur ska ni göra för att slå Mjällby?
– Göra mål. Fortsätta försvara vårat mål. Även ha en förståelse för att även om inte matchen blir precis som vi vill så måste vi vara stolta och trygga i det. Det var väl lite det jag kände mot Häcken, vi trodde att de skulle komma ut och spela lite mer fotboll, men de hade bestämt sig för att spela mer längre bollar över oss, vilket gjorde att matchen blev lite annorlunda än vad man kanske hade i sin bild man målat upp. Då måste man gilla det läget.

Kim Hellberg fortsätter:
– Vi behöver vara förberedda på ganska många scenarier mot Mjällby och gilla det läget vi hamnar i och sen fortsätta spela vårat försvarsspel som vi gjort väldigt bra och ta vara på de chanser vi skapar helt enkelt.

Charlie Vindehall och Freddy Winsth saknades i matchtruppen senast.
– Det var en småskavank på Vindehall och sjukdom på Winsth. Men de är tillbaka nu och det är skönt, säger Kim Hellberg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *