Fotboll

Kim efter förlusten: ”Bara att gå vidare”

Fotboll IFK Värnamos tränare Kim Hellberg var besviken efter hemmaförlusten mot Häcken.

Häckens tränare Per Mathias Högmo och IFK Värnamos Kim Hellberg summerar matchen.

– Först och främst vill jag säga grattis till de tre poängen. Vi vill pressa men kan inte göra det. Vi blir lite chockade över att på vilket sätt Häcken använder målvakten. Vi tillåts inte att spela någon fotboll de första tio-tolv minuterna. Kort sagt kan man säga att vi är inte nöjda med prestationen i dag, säger Kim Hellberg och fortsätter.

– Det blir en stor kamp och många dueller. Matchen kunde lika gärna ha gått åt vilket håll som helst, men jag är besviken över vår insats. Det blir ingen fotbollsmatch av det. Vi lyckas inte tillräckligt bra och det är bara att går vidare.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Kim efter förlusten: ”Bara att gå vidare”

”Vi blir chockade på vilket sätt Häcken använder målvakten”? Faller hela spelplanen för att de har en bra målvakt som kan spela med fötterna? Vad menar han? Återigen – det finns ingen plan B eller C, när spelpress inte fungerar från början blir IFK ängsligt och lättläst. Många matcher kvar, men inte så många poäng om inte Hellberg får hjälp med kreativa idéer.

Åskådaren – lite väl taget ur sin kontext va? Jag tolkade presskonferensen som att Hellberg menade att IFK inte var redo för att Häcken skulle spela så mycket långt – vilket man väl ändå får säga var ganska oväntat? Sen säger han ju tydligt att IFK förlorade för många dueller till följd av Häckens långbollar.

Vad skulle plan B eller C vara enligt dig? Tycker IFK är flexibla varje vecka och varierar både spelare och formationer så jag tror inte att Hellberg har problem med kreativiteten!

Nya tag för grabbarna! 23 matcher kvar – det blir bra det här. Ta er nu så många som möjligt till Mjällby och stötta vårt lag!

Realisten – du tolkar på ditt sätt och jag på mitt – helt ok. Plan B skulle kunnat vara att Häcken spelar långt eftersom IFK alltid försöker sätta hög press. Oväntat drag från Häcken? Nej knappast. Plan C skall ju en yrkestränare som Hellberg ha klar, vad det nu kan vara. Att sedan IFK är svagare i följande dueller är ju mer väntat – Häcken är överlag ett starkare lag. Sätten som Wenderson och Oscar tappar boll på egen planhalva med blixtsnabba Häcken-mål som följd är ju direkt svaga. Det är inget självändamål att byta spelare och formationer, tyder mer på ängslighet än kreativitet. Mjällby borta kommer att kräva massor av det senare om det skall bli poäng.

Åskådaren – nu är ju vi lekmän båda två, men det blir lite löjligt att lyfta fram individuella bolltapp när du pratar om matchplaner. Näsström in skulle absolut kunna vara kopplat till att Häcken är ett starkare lag. Tycker snarare att det blev förändringar med exempelvis Moses in för att spela med två centrala anfallare sista 25, med din terminologi kanske det ska benämnas plan C?

Alla har rätt till sin tolkning, men jag tycker IFK-ledarna lyckats skapa bra matchplaner i varje omgång genom att förändra. Vi ska komma ihåg att detta i mångt och mycket är ett superettanlag – där Antonsson bytt med Uddenäs och Tihi med Hugo – som drivit matcher mot några av topplagen. Jag tycker snarare att förmågan att förändra tyder på att ledningen litar på dels lagets taktiska utveckling sedan januari, dels på spelarnas förmåga. Självklart är förändringar inget självändamål, det är ju uppenbart även för lekmän som oss! Det handlar om att skapa sig förutsättningar för att göra bra prestationer, och det tycker jag IFK gjort. Det lossnar snart, även vi kommer att få något turmål likt Häckens första i måndags.

Men det är bara mina tankar! På mina nivåer har det främst handlat om att avsluta matchen snabbt och sedan hämta överblivet fika i kiosken. Heja breddidrotten!

Det är 7 matcher där vi har mött flera av topplagen och gjort bra matcher, som jag ser det bör vi vinna 7-8 matcher och inte förlora mer än 8 på resten av matcherna så bör vi klara kontraktet (vinner vi mer än 8 så så har vi råd att förlora 9. tror att 34–36 poäng räcker.
Kämpa på IFK… Det här fixa ni

Dålig match, ja, men resultaten på andra håll ikväll var bra. De fem som får slåss i botten är samlade nu.
Kan vi ta en poäng mot Mjällby och tre mot Helsingborg?

Personligen tycker jag att resultaten gick emot. Förlorar vi nästa match så är vi sist. Om de andra lagen under oss vinner…

Hehe! Ja, ok… Om du tror att serien är slut efter nästa omgång så får jag ge dig rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *