Fotboll

Karin från WIK vann Morfars minne

Fotboll Emmy Lilja, Karin Johansson och Lizette Kennethsson var de tre 18-åringar som hade nominerats till Morfars minne 2021.

Karin Johansson fick priset Morfars minne som hon får behålla till hösten 2022.

Juryn från vår tidning var överens om att de tre kandidaterna alla var mycket bra. Samtidigt blev det en klar seger för Karin Johansson från Waggeryds IK.

I samband med kvällens inomhusträning med Waggeryds IK överraskade vi alla spelare med att vara på plats och att dela ut priset till just Karin Johansson.

• Motiveringen
I motiveringen för Karin har vi kompletterat till denna: Karin är en ödmjuk och motiverad spelare. En spelare som tränar hårt, som har vilja att förbättra.
Hon har alltid laget framför jaget och är en spelare som inte pratar så mycket, men som sprider energi – tar träning och match på allvar.
Karin är en spelare som är lugn och fokuserad, lärt sig spelförståelse och tar rätt beslut när det gäller spelbarhet, rörelse med boll och löpvägar såväl anfall som försvar.
Hon har utvecklat sin acceleration, balans i sidledsförflyttningar, närkamper och tacklingar. Hon vågar att kliva upp och göra avslut som back. Har därmed blivit mer offensiv.

Tidigare års pristagare:
2018 Mona Chahrour, IFK Värnamo
2019 Moa Svensson, Bors SK
2020 Vilma Nilsson, Rås Lb

De nominerade 2021 var

• Emmy Lilja, Bors SK
Hon är en omtänksam person hon ser alla sina lagkamrater både på planen och utanför planen. Hon utstrålar ett lugn när hon står i målet, viktig roll som laget är trygga med att just hon står där.

• Karin Johansson, Waggeryds IK
Karin är en ödmjuk och motiverad spelare. En spelare som tränar hårt, som har vilja att förbättra, en spelare som inte pratar så mycket men som sprider energi och som utvecklats mycket under 2021.

• Lizette Kennethsson, IFK Värnamo
Hon har blivit en viktig kugge i IFK Värnamos damlag i division 1 där hon är ordinarie spelare och även provat på lite landslagsfotboll.

Detta är Morfars minne

Lars-Erik ”Morfar” Svensson avled under 2018 och för att hedra honom lite extra har vi på Skillingaryd.nu/Värnamo.nu upprättat ett pris. Det heter kort och gott Morfars minne.
Priset består av ett vandringspris och äran.

Enligt våra statuter ska priset gå till en spelare som under utdelningsåret fyllt eller ska fylla 19 år, alltså år 2021 vara född år 2003.

Priset går till en tjej i något av lagen i våra tidningarna spridningsområde alltså Värnamo-Vaggeryds kommuner. Hon behöver inte vara bosatt här men spela för en lokal klubb.

Eftersom Lars-Erik var särskilt mån om tjejfotbollen går priset till någon som i sitt lag är ett föredöme för andra. Det måste alltså inte vara den bästa spelaren utan helt enkelt en god kamrat. Hon bör ha en bofast plats i något av klubbens lag.

En jury hos oss utser pristagaren genom omröstning av vår sportredaktion kompletterad med vissa frilansmedarbetare. På Lars-Erik Svenssons födelsedag den 12 november brukar vi presentera den som utsetts men i år senarelade vi detta.

Lars-Erik Svensson vid en fotbollsmatch år 2010.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *