Fotboll

Kalle tränar SIS-damerna

Fotboll Skillingaryds IS får en ny tränarkonstellation på damsidan med Kalle Dahlström som huvudtränare och Richard Green som assisterande tränare.

SIS-damerna som vann fyran för ett år sedan.

68-årige Kalle har en lång och god erfarenhet inom fotbollen både som tränare och som sportchef där han har representerat flera föreningar, däribland Mariebo och Husqvarna. Noterbart är även att Calle har förflutet i SIS sedan tidigare.

Efter tre säsonger har Sebastian Quarfordt valt att kliva åt sidan. Däremot kommer Sebastian fortsatt vara kvar inom organisationen och vara aktiv kring dam- och herrlaget med diverse åtaganden, men inte som tränare.

Tommy Westman som agerat målvaktstränare under 2019 gör detsamma under 2020 och kommer finnas kvar i organisationen.

• Spelarsidan
Vad gäller spelartruppen så stommen är kvar och det blir alltid några små justeringar av spelare som tillkommer och spelare som lämnar, men SIS kommer fortfarande att ställa ett slagkraftigt lag på plan även 2020.

Julia Thörnberg. Arkivbild

Förra året var damerna nykomlingar i trean, en serie man växte in i och till slut klarade sig kvar med god marginal. Säsongen började knackigt men efter en tid spelade laget poänggivande fotboll och det resulterade i en femteplacering.

Under hösten har damlaget hållit igång med träning men den riktiga försäsongen drar igång först i januari.

• Nöjd Julia
Julia Törnberg från fotbollssektionen tror att tränarbytet blir positivt för spelarna:
– De behöver ha en ny röst att lyssna på och som ser dem från en annan synvinkel. Calle kommer att bidra med gedigen fotbollskunskap till spelarna och kommer att utveckla hela laget i både teknik och spelförståelse ,men de kommer även utvecklas som lagspelare. Kommande säsong kommer bli både kul och spännande, noterar Julia.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *