Fotboll

Bildextra: Kalldusch för IFK i Borås

Fotboll IFK Värnamo åkte på en riktig kalldusch i ”regnstaden” Borås. Först lite duschning före matchstart och sedan ledningsmål för Norrby i andra spelminuten.

Foto: Anette och Tero Hedin Väisänen

  [1/20]

  [2/20]

  [3/20]

  [4/20]

  [5/20]

  [6/20]

  [7/20]

  [8/20]

  [9/20]

  [10/20]

  [11/20]

  [12/20]

  [13/20]

  [14/20]

  [15/20]

  [16/20]

  [17/20]

  [18/20]

  [19/20]

  [20/20]

2–0 kom efter 21 minuter och fler mål blev det inte. Samtidigt kan noteras att Öster vann med samma siffror i sin hemmamatch mot Eskilstuna,

För IFK var detta andra raka förlusten och tredje matchen i rad utan att göra mål. I dag skapade man annars flera målchanser men var inte lyckosam i avslutningarna. Nu behövs det bättre fart framåt och det fyra veckor långa uppehållet som följer kan nog göra gott. Nästa match är först den 17 juli då man gästas av Öster och fem dagar senare möter man Helsingborg borta.

IFK har nu spelat tio matcher, en tredjedel av serien och 17 poäng är klart godkänt. Avståndet uppåt är inte stort och inte heller nedåt:
– Som för väntat mycket jämnt, säger IFK-tränaren Robin Asterhed som på frågan om förstärkning låter bollen gå vidare till sportchefen:
– Jag tror att med de spelare vi har ska kunna göra fler mål i fortsättningen, säger Robin.

• Kallduschar
Robin Asterhed säger att man fick flera kallduschar, även det andra målet som kom efter 21 minuter.
– Norrby kontrade, fick hörna och vi för passiva när de nickade in 2–0, säger Robin.
Han tycker annars IFK spelmässigt och chansmässigt var minst lika bra som Norrby:
– men det är svårt att spela mot lag som förvarar sig med 8–9 man. Vi hade flera chans att göra mål men måste också träffa mål.

Victor Larsson var den kanske bäste spelaren i IFK och Wenderson gjorde ett piggt inhopp.

I morgon spelar IFK U 21 hemma mot Malmö FF. Därefter blir det semester för IFK fram till 2 juli.

Text: Per Bunnstad

Taggar

6 reaktioner på Bildextra: Kalldusch för IFK i Borås

2–0-målet är Viktor Larssons, helt klart. Det är en gåta att inte Viktor Eriksson är med. Ge honom 4–5 matcher då Viktor L är en stor säkerhetsrisk bakåt. Vi kommer ihåg Landskrona, Brage, Trelleborg. För att just kunna bedöma stabiliteten mellan Viktorsönerna. Annars är det stora problemet anfallsspelet, måste till ett snabbare passningsspel och djupledslöpningar, men de flesta lagen parkerar oftast bussen mot IFK. Det vore bra med en anfallare som kan hota i luften, bra på huvudet. Annars sett över 10 matcher är det klart godkänt.

IFK har många duktiga mittfältare, defensivt och offensivt, men endast Edvin Becirovic som ren anfallare och som hade kunnat göra skillnad i de 3 senaste matcherna. Crespo Kamara har gjort sitt och IFK behöver en riktig målfarlig anfallare.
Det var många som inte kom upp till normal standard mot Norrby, med mängder av felpass. Håller med tidigare skribent att 2-0 är Viktor Larssons och att det är dags att Viktor Eriksson får lyfta från bänken.
Totalt sett en klart godkänd start från IFK:s sida och jag tror det blir ännu bättre.

Tycker att betyget för IFK:s första tio matcher är med beröm godkänd! 17 poäng är bra. Måltorka sista 3tre matcherna. Har saknat Edvin och han djupledslöpningar!. IFK har haft ett massivt övertag i bollinnehav i alla tre matcherna, men haft problem med avslut i motståndarens straffområde. Saknas en boxspelare i IFK. Värvningarna av Crespo och Kalokoh har runnit ut i sanden på grund av skador.
Tror att uppehållet kom lägligt för IFK.
Dags att ladda batterierna igen och fundera ut en strategi för att luckra upp försvaren hos motståndarlagen som väljer att backa hem när de möter IFK. Ser fram emot matchen mot Öster den 17 juli.
Redaktionen: Använd lagom med utropstecken eller frågetecken. Det gäller många skribenter.

Håller inte med om att Victor Larsson var bäste IFK:are.
Var var han på 2–0-målet? Såg jag fel, eller var det inte hans gubbe? Saknar Victor Eriksson: Brytningssäker och tung att möta i närkamper och bra på huvudet.
Ingen var bra i dag. Vi är verkligen i behov av en riktig anfallare.

Mycket väl godkänd första tredjedel av säsongen.
Redaktionen noterar: Vi tar aldrig med förkortningar utan skriver så att alla förstår

Sönderlästa igen som väntat. Norrby är effektiv och skärpt, IFK precis tvärtom – 14 avslut och inget hotade. Kvaliteten hos offensiva spelare i avgörande pass eller skott är får dålig helt enkelt. Nu plötsligt fyra och det tätnar i tabellen, till och med usla Örgryte börjar vinna och hota!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *