Fotboll

Julia tvåmålsskytt för IFK-damerna

Fotboll IFK Värnamo fick en fin start på höstsäsongen i damernas division 1 genom bortaseger mot Qviding med 4–1 (2–0)

Julia Söderberg svarade för de två första IFK-målen. Arkivbild

Julia Söderberg gjorde både 1–0 och 2–0 för IFK i minuterna 17 respektive 34. Muratovic ökade på till 3–0 efter 51 och efter hemmareducering fem minuter senare kom 4–1 genom Hannah Löfmark med 88 minuter spelat.

IFK-tränaren Willy Gollwitzer kände att IFK var lite i gungning redan före matchstart då 3–4 spelare ännu inte kommit igång med träningen efter sommarvilan:
– Ja, vi var oroliga och förstod att det skulle bli en jämn match. De tjejer som var med imponerade. De gjorde ett hiskeligt bra jobb, berömmer tränaren.

Tjejerna visade att de skött sommarträningen på individuell hand mycket bra.


Matchen som sådan var ganska jämn, men IFK vaskade fram fler målchanser än vada Göteborgslaget mäktade med. IFK hade också ett försvar som inte släppte till mycket.

Stina Ejeson och Julia Weidenmark var mycket starka bakåt och på mitten visade Lizette Kennethsson och Fanny Holmberg styrka. Framåt var Sefika Muratovic och Julia Söderberg tongivande.
– Klart godkänt till alla och skönt att inte behöva tita så mycket nedåt i tabellen, säger tränare.

Förhoppningsvis är de som ännu inte är igång med träning tillbaka till veckan för de behövs en bra konkurrenssituation.


Nästa match är redan på onsdag då IFK tar emot Kenty. I bortamötet blev det oavgjort så IFK tar inte ut något i förskott även om Kenty ligger sist i division 1.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *