Fotboll

Jonas tillbaka i moderklubben: ”Kände det som en utmaning”

Fotboll Det var utmaningen som lockade tillbaka Skillingaryds nye tränare Jonas Blomberg till klubben. – Jag kände att hjärtat ville hjälpa Skillingaryd och det kändes helt rätt direkt, berättar han.

Jonas Blomberg tar sig an Skillingaryd. Foto: Pressbild och Per Bunnstad.

Ifjol vann inte Skillingaryd en enda match i fotbollssexan och slutade på en solklar jumboplats. Jonas Blomberg är ny tränare för året.
– När jag växte upp var man ett stabilt division 4-lag. Sen har man följt Skillingaryd och tyckt att det varit tråkigt det som hänt de senaste åren, att intresset verkar ha slocknat lite.

Avråddes att ta jobbet

De två senaste säsongerna har Jonas Blomberg tränat Forsheda IF i division fyra och före dess Värnamo Södra. Han hade en del alternativ inför den kommande säsongen innan valet föll på moderklubben.
– Jag kände att hjärtat ville hjälpa Skillingaryd och det kändes helt rätt direkt när jag pratade med Fredrik Berg (ordförande, reds anm.), säger han.

Men han blev avrådd att inte ta jobbet.
– Många tyckte att jag inte skulle ta uppdraget, men jag kände det som en utmaning.

Jonas Blomberg fortsätter:
– Målet var att få in lite nytt folk som har lite erfarenhet från lite högre divisioner, som är lite äldre, så att de yngre talangerna som redan finns i klubben kan få växa med dem.
– Jag hade ett litet jobb framför mig. Men det gick jättebra och jag fick med mig en hel del spelare. De har varit jättebra mot de yngre och det har funkat superbra. Så just nu känns det jätteroligt och spännande.

Vad har ni för målsättning?
– När jag tog över Skillingaryd så var det ett lag som inte vunnit en match förra säsongen, som kom överlägset sist i serien. Det är väldigt lätt att ha en målsättning i en klubb där man kommer in som jag gör.
– Vi är väldigt ödmjuka i år. Men samtidigt är man en vinnarskalle och vill vinna så mycket som möjligt. Så vi har sagt att vi hoppas kunna tillhöra topp fem i alla fall. Jag tror med materialet vi har så kommer vi säkert ha chansen och möjligheten till det. Kanske till oh med högre.

Vilka tror du kommer slåss i toppen av serien?
– Klevshult, FC Gislaved, Skillingaryd och Hillerstorp tror jag kommer vara de fyra som slåss lite extra däruppe.

Vilka kan bli utropstecken i din trupp?
– Det är väldigt tidigt på säsongen och egentligen gillar jag inte att peka ut någon. Men om man ser på försäsongen så tycker jag Vinko Pranic, Leo Rumin och Theo Gustavsson. De tre har verkligen imponerat på mig. De är mellan 16 och 18 år. Tre stycken jättetalanger som jag får möjligheten att ha att göra med.
– Sen är det så tidigt så det kan hända allting, många är så unga. Men de tre har jättepotential redan, spelar väldigt moget och bra.

Bland de nya lite mer rutinerade spelarna märks bland andra Arber Hasani och Kushtrim Preteni. Hasani har meriter från både Superettan och division 1.

Hur känns det att säsongen drar igång snart?
– Det ska bli jätteroligt och vi längtar jättemycket. Det ska bli ett jätteroligt år att få komma hem. Jag har inte haft någonting med Skillingaryd att göra sedan jag lämnade. Det ska bli roligt att komma tillbaka till Movalla. Spännande år också med en rolig serie, mycket derbyn. Det finns mycket lag runtomkring som vi får tävla mot, säger Jonas Blomberg.

Dessa är nya hos SIS:

– Arber Hasani, Forsheda IF
– Kushtrim Preteni, Forsheda IF
– William Sandberg, Forsheda IF
– Mohammad Reza Mosavi, Forsheda IF
– Jonathan Sandberg- Mariebo IK
– Carl Sandahl, återkomst efter sabbatsår
– Simon Alkemark, återkomst efter sabbatsår
– Berat Peci, återkomst efter sabbatsår
– Oscar Persson, Hooks IF
– Rasmus Karlsson, Hooks IF

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *