Fotboll

Jonas tävlar under SM-veckan

Fotboll Jonas Robertsson är en känd fotbollsspelare i bygden och till helgen tävlar han under SM-veckan i Malmö.

Jonas Robertsson. Privatbild

Jonas Robertsson. Privatbild

Jonas spelar fotboll i Västboås utanför Bredaryd är en av dem som medverkar i SM-veckan.
Jonas har bland annat tränat fotbollsklubbar som Västboås och Anderstorp men numera spelar han endast.
– Ja, lite i Västboås B-lag, säger 48-åringen som är bosatt i Anderstorp men som faktiskt gått två år på Östboskolan i Värnamo.

Idrotten han medverkar i under SM-veckan är en kombination av fotboll och golf – fotbollsgolf. Reglerna är som i golf men man sparkar en fotboll i stället först slå en liten boll med klubba.

Jonas har spelat en hel del golf och har ett handkapp kring 17. Ännu bättre har det visat sig gå för honom när han kombinerar de två sporterna.

– Jag testade lite för ett par år sedan på Isaberg i Hestra och det har gått bra, säger Jonas som i år laddat extra för SM. Han har tränat en hel del på Isaberg men testade i veckan även Lanna Golfklubb där det gick mycket bra.
Han blev trea i en kvaltävling i Alvesta och därmed var biljetten till SM klar. Nu väntar först kvalspel och tar han sig vidare blir det finalrundor. Kanske, kanske får vi se honom i tv-sändningarna i början av nästa vecka.

– Det är klart att jag hoppas nå en bra placering, säger Jonas som tidigare varit så bra som femma vid ett SM.

Fakta

Fotgolf går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål med så få tillslag som möjligt. Spelet följer den vanliga golfens regler, men med en fotboll och en större hålkopp. Fotgolf, eller fotbollsgolf som det också kallas, är en sport som passar alla – unga som äldre och män som kvinnor – utan krav på förkunskaper eller särskild utrustning utöver en fotboll.

Jonas Robertsson. i spel. Privatbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *