J-Södra tog full pott borta mot HBK

Fotboll Jönköpings Södra är med i superettans toppstrid. I kväll tog de grön-vita tre viktiga poäng i den svåra bortamatchen mot Halmstads BK.

Arkivbild

J-Södra låg fyra inför kvällens match medan Halmstad var nia och i väldigt stort poängbehov om de ska kunna utmana om en absolut topplacering. Men, den chansen minskade i och med att J-Södra vann i kväll med 2–1.

Gästerna tog ledningen några sekunder in på tilläggstid i första halvlek. Tom Siwe nickade då in 0–1. Ledningen förstärkte Södra i andra halvlek. Då kom 0–2 i 53:e minuten genom Fredric Fendrich.

Halmstad fick hopp då Rasmus Wiedesheim-Paul, som förra säsongen var utlånad till IFK Värnamo, kvitterade. Rasmus fick förtroendet att slå en straffspark och tackade för det med att göra 1–2.

Men, närmare kom inte HBK. Mera uppåt är det i Jönköping där jakten mot allsvenskan fortsätter.