Fotboll

Inget pris till Antonsson som jagas av fler

Fotboll Svenska mästaren BK Häcken tog hem fem av sju priser när allsvenskans stora pris genomfördes direktsänt på Kanal 9 och discovery + på tisdagskvällen.

Marcus Antonsson. Arkivbild. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Allsvenskans skytteligavinnare Alexander Jeremejeff tog hem två av dessa, varav ett av prisen var för bästa spelare i hela Allsvenskan.

Marcus Antonsson från IFK Värnamo var en av tre nominerade till priset om årets anfallare, vilket vanns av Alexander Jeremejeff. Enligt Fotbolldirekt.se har IFK Göteborg anslutit sig till klubbar som nästa säsong vill se Marcus Antonsson i sitt lag.

– Det känns väldigt hedrande att få det här priset. Samtidigt står jag här ödmjukt och vill betona att det finns andra som varit minst lika bärande. Jag är bara glad att vi vann kollektivt, tillsammans. De individuella priserna är roliga att få, men jag värdesätter lagets framgångar högre, sa en glad Alexander Jeremejeff i sändning.

Förutom priset för allsvenskans bästa spelare så utsågs Alexander Jeremejeff också till årets anfallare i Allsvenskan. Övriga BK Häckenspelare som vann var Even Hovland för årets back, Mikkel Rygaard som årets mittfältare och Per-Mathias Högmo som årets tränare.

Kalmar FF:s målvakt Ricardo Friedrich blev årets målvakt och Malmö FF:s Hugo Larsson årets unge spelare.

Pristagarna i allsvenskans stora pris utses av en jury bestående av samtliga allsvenska klubbars tränare och lagkaptener samt 32 sportjournalister har utsett säsongens bästa spelare och ledare.

Förutom spelar- och ledarpriserna så delades det också ut pris till Årets bortasektion för första gången sedan pandemin startas. Priset går till den förening som på bästa sätt tagit hand om motståndarlagets gäster, med fokus på service, säkerhet, mottagande och gästvänlighet. 2022 års vinnare är IF Elfsborg.

Samtliga vinnare på Allsvenskans Stora Pris 2022:
Årets målvakt:
Tilldelas den målvakt som genom säsongen har varit bäst på sin position

Ricardo Friedrich, Kalmar FF

Årets back:
Tilldelas den försvarsspelare – mittback eller ytterback – som genom säsongen har varit bäst på sin position

Even Hovland, BK Häcken

Årets mittfältare:
Tilldelas den mittfältare som genom säsongen har varit bäst på sin position. Här ryms både inner- och yttermittfältare. Liksom för all del även offensiva och defensiva mittfältare

Mikkel Rygaard, BK Häcken

Årets forward:
Tilldelas den anfallsspelare som genom säsongen har varit bäst på sin position

Alexander Jeremejeff, BK Häcken

Årets unga spelare:
Tilldelas den spelare som har varit bäst under sin första hela säsong i allsvenskan. Endast spelare som fått en del av sin utbildning i en SEF-akademi, är födda 2001 eller senare och med maximalt 15 matcher i allsvenskan eller i annat lands högstaliga före årets säsong är valbara.

Hugo Larsson, Malmö FF

Årets tränare:
Tilldelas den huvudtränare som har haft störst positivt inflytande på sitt lags prestationer

Per-Mathias Högmo, BK Häcken

Årets bäste spelare:
Tilldelas den spelare som har varit bäst i allsvenskan under den gångna säsongen

Alexander Jeremejeff, BK Häcken

Vinnarna i varje kategori utsågs på allsvenskans stora pris på Kanal 9 och discovery +.

Utöver ordinarie jurypriser så delades priset till årets skyttekung ut till Alexander Jeremejeff, BK Häcken och årets mål blev Hammarvys Nahir Besara mot IFK Göteborg.

I anslutning till allsvenskans stora pris så överräcktes även domarnas pris till årets spelare, årets ledare samt årets domarvän. Vinnarna är: Per-Mathias Högmo, BK Häcken, Nahir Besara, Hammarby IF och Mats Hansson, Malmö FF.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *