Fotboll

Inget bra genrep – IFK-förlust med 0–3 mot Kalmar FF

Fotboll IFK  Värnamo föll med hela 0–3 mot Kalmar FF. Uppdaterat.

IFK Värnamo mot Kalmar förra året och då var det spel med U 21.

Matchen på Ekerum Park på Öland var mållös i 52 minuter men sedan kom 1–0 och i minuterna 82 och 83 ytterligare två mål från Kalmar FF.

Hur IFK Värnamo ska kunna rå på IFK Göteborg på bortaplan i seriepremiären känns som en högoddsare. IFK hade inte mycket framåt och vid de två avslutande målen mot Kalmar var det ett vidöppet försvar. Kalmar kunde närmast promenera in både 2–0 och 3–0.

– Jag tycker att vi gjorde en bra i 80 minuter, säger IFK-tränaren Kim Hellberg.

Det noterar han trots att IFK skapade väldigt lite framåt.
– Visst, Kalmar var lite bättre än oss men vi hade en bra målchans, nick från Marcus Antonsson. Sedan tappade ivi i omställningar och de två målen i slutet var inte så bra. Samtidigt ska vi tänka på att Kalmar var femma eller sexa i allsvenskan förra året och har ett mycket bra lag.

– Jag tycker att det var ganska jämnt och tycker att vi att vi gjorde mycket bra. Vi har en fantastisk grupp och det känns bra inför seriepremiären, säger Kim Hellberg.

IFK hade i dag närmast ordinarie manskap förutom Francis De Vries och Robin Tihi som är upptagna av landskampsspel för Nya Zeeland respektive Finland.

Kim är även nöjd träningsdagarna på Öland.
– Jag tycker att vi är väl förberedda och tar nu ett par vilodagar innan vi har träningar tisdag, torsdag och lördag följt av seriepremiären på söndag.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

7 reaktioner på Inget bra genrep – IFK-förlust med 0–3 mot Kalmar FF

Ok match i 80 minuter. Energibrist samt lite förvirrat efter många byten. Nedtränade? Matcherna mo Trelleborg samt Kalmar är IFK under normal standard. Övriga matcher under försäsongen bra nivå. IFK tränar tisdag, torsdag samt lördag. Är du supporter ta på dig din halsduk och gå ner på träningen och visa att du stöttar spelarna! Vi syns i Göteborg!

Ska vi börja skylla bakifrån. Det är som det är. Då börjar vi från målvakten som ständigt sätter backarna i trångmål. Han kan inte slå en passning rakt fram. Mittbackarna blev ifrånsprungna när mittfältare slog felpass. Det låter konstigt från tidigare klagomål. Givetvis kan man alltid klaga på backar och målvakten. Men avgörande räddningar finns tyvärr inte längre från målvakterna. Allt går in. Mittfältare idag och då framför allt Oskar är tafatt och verkligen dålig i närkampsspelet. Han hoppar undan varje gång och kommer att bli bortplockad enkelt. Det vet alla lag i allsvenskan. Spela det laget som har haft fart under träningsmatcherna. Från målvakt till anfallare. Oskarshamn och Mjällby var bra. Titta vilka som spelade och kör därefter. Nu är det för många mittfältare på plan..

Du vill uppenbarligen inte ha Pilip Vaitsiakhovich i målet. Utan honom hade vi inte varit i allsvenskan.

Tråkigt när du nedvärderar alla andra i laget som kämpade förra året h säger att det är en spelares förtjänst att de är i allsvenskan. Hoppas han räddar kvar laget i allsvenskan. För han gör ju aldrig några dåliga matcher. Allt är backarnas fel i dina ögon.

Suck! 0-3 speglar inte matchen, snarare 0-6. Backlinjen är trög, Larsson och Näsström är ju direkt dåliga (och då var inte ens orosmomentet Tihi med), det annars så spelskickliga mittfältet skapade ingenting, massor av felpass när Kalmar ökade tempot och framåt var det total soppatorsk. Två mål i baken på omställningar efter enkla bolltapp på mitten. Det här var som superettan mot allsvenskan – stor skillnad i kvalitet. Skall se premiären på plats på Ullevi – jag bävar!

Det var dåliga vibbar efter Trelleborg, men nu vill det till rejäla förändringar om inte allsvenskan ska bli en pinsam parantes för vårt kära IFK.

Kim Hellberg har varit den som hållit i Norrköpings anfallsfotboll och skytteligavinnare. Om man ska göra mål måste det finnas någon som spelar fram bollarna. Den spelaren bör lämpligen vara innermittfältare om man ska utnyttja Marcus Antonssons målsinne i djupled.

Erick Brendon måste få speltid för att få självförtroende, Wenderson kan inte spela på en vänsterkant. Det finns ingen i IFK som har samma känsla i fötterna som dessa herrar. Punkt.

En spelare som jag hade velat se som startspelare är Felix Wennergrund, men var ska han spela?
Tror att han har den största utvecklingspotentialen i A-truppen.

Tycker mycket om Charlie Vindehall och hans spelförståelse, men det går för fort och det blir 100 procent tillbakaspel.

I matchen mot Kalmar tror jag att Antonsson rör bollen 5 eller 6 gånger med kontroll. Bolltappen på mitten och den otroliga mängden av felpassningar ger 0–3 i baken och jag tror att det kokar inombords i Jonas Thern.

Om Jonas hade varit huvudtränare så hade vinsten i superettan varit större och försäsongen i år hade definitivt sett annorlunda ut.

Om inte IFK förstärker i mittförsvaret och låter Jonas påverka mer så är det raka vägen ner.

Nu börjar man bli lite orolig. Innan var det roligt att titta på IFK med deras fina spel framåt!
Nu skapar dem ingenting framåt och försvaret läcker som ett såll och hänger inte med vid omställningarna. Oskar som var lysande innan tycker jag dem senaste matcherna varit helt osynlig och Antonsson får inga bollar att jobba på. Har vi haft 3 målchanser på dem 2 senaste matcherna? Nu måste spelarna steppa upp och bli mer samspelta annars blir det inte mycket mer än runt 10-15 poäng när serien är färdigspelad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *