Fotboll

I morgon kan IFK Värnamo kvittera ut den allsvenska biljetten

Fotboll Det har pratats om matchen ända sedan Edvin Becirovic frälste hela Värnamo i måndags. I morgon kan IFK säkra den allsvenska platsen. –  Oavsett vad så är matcherna värda lika mycket gällande poäng, säger tränaren Robin Asterhed.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

När Edvin Becirovic skickade in matchens sista spark i mål i måndags så drog omgående snacket igång från omgivningen om morgondagens match borta mot Eskilstuna.

Tre poäng i morgon så är ni klara för allsvenskt spel
– Det hade varit kul och det går vi för så klart. Jag ska inte sticka under stolen med att utgången i den här matchen kan innebära andra saker än en tidigare seriematch. Oavsett vad så är matcherna värda lika mycket gällande poäng, men det är klart det finns någonting nu som kan bli klart liksom. Så det är något att förhålla sig till, säger Robin Asterhed och lägger till.
– Men, förhålla sig till det genom att veta om det, inte så mycket att lägga fokus på det. För vi måste fortsätta göra det vi är bra på och det som tagit oss framåt under året.

Vad ska ni se upp med gällande Eskilstuna?
– De är ett lag som är skickliga och bra på att spela ihop. De vill bygga upp bakifrån och är ganska bra på att skapa mycket målchanser. Jag var i Trelleborg i tisdags och såg dem och de har fyra-fem riktigt bra målchanser i första halvlek. Vi har stor respekt för dem.

Mittfältaren Abdussalam Magashy är avstängd i morgondagens match. I övrigt ska alla vara i spelbart skick.
– Det har varit lite snuvigt i veckan och det har påverkat träningsnärvaron, men inte så mycket, berättar Robin Asterhed.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *