Fotboll

IFK:s segersvit sprack i Landskrona

Fotboll Två formstarka lag intog Landskrona IP på söndagseftermiddagen, men det blev en ganska ojämn tillställning. Landskrona BoIS besegrade IFK Värnamo med 4–0 (3–0).

Jonas Thern. Arkivbild

Efter tre raka segrar fick IFK inkassera ett klart nederlag. Höstupptakten har ju annars varit lovande med tre raka segrar, men nu sprack den sviten.

Sett till statistiken var det mest Landskrona BoIS, som genom åren varit en svår motståndare för IFK. 

• Och, det blev ingen rolig eftermiddag?

– Nej, inte alls rolig, pustar IFK-tränaren Jonas Thern.

• Hur var matchen inledningsvis?

– Vi hade vår bild hur de skulle spela och det stämde bra. Första kvarten var okej.

• Sedan?

– Då gjorde vi ett misstag, en för lös bakåtpassning och de kom emellan och gjorde 1–0.

Misstag kan alla göra, men det gäller att komma över det snabbt eller direkt.

– Sju-åtta minuter senare gör vi ett liknande misstag, de var på hugget och gjorde 2–0 och då var det uppförsbacke för oss, konstaterar Thern.

Men, det är bara att jobba vidare.

– Självförtoendet gick ner och vi hade svårt att få till något.

• Och, i stället blev det 3–0 också:

– Efter et jättefint anfall av Landskrona med flera fina pass där vi var sena in i positionerna. Nej, vi gav oss inte själva chansen och killarna är jättebesvikna, klargör Jonas.

0–3-underläge i paus var förstås tungt, men IFK försökte ladda om och hitta mod.

– Direkt i andra halvlek hade vi ett läge där Johan (Lassagård) är loss och 3–1 i det läget hade gett oss än mer energi, menar IFK-tränaren.

Chansen brändes och i stället kom 4–0 då IFK inte mäktat rensa.

– Då var det bara att jobba av matchen med hedern i behåll och det tycker jag grabbarna gjorde. Sådana här förluster får man acceptera och det blev följden av att vi bjöd dem för mycket i början.

Oavsett vad och hur kommer det ny match.

– Ja, nu är det fokus på nästa och revansch mot Oddevold.

Slutligen konstateras att Daniel Ask var tillbaka i IFK-truppen. Han fick hoppa in i andra halvlek.

– Som balansspelare mellan mittfält och anfall. Han är lite ringrostig, men är på gång och känner inte av skadan.

 

Matchfakta

Landskrona BoIS–IFK Värnamo

4–0 (3–0)

Mål: 1–0 (16) Linus Olsson, 2–0 (25), Robin Hofsö, 3–0 (37) Linus Olsson, 4–0 (47) Filip Olsson.

Avslut totalt: 9–0 (4–0).

Avslut på mål: 5–0 (1–0).

Hörnor: 3–2 (1–2).

Varningar: Francis de Vries, V (32+52).

Utvisning: Francis de Vries, V (52).

IFK:s lag: Pilip Vaitsiakhovich– Freddy Winst, Viktor Ljung, Francis de Vries, Roman Tello– Charlie Vindehall (67), Johan Lassagård, Alfred Ajdarevic (46)– Alex Brilhante, Edvin Becirovic, Edvin Crona (32).

Avbytare: Benjamin Lindblad (32), Daniel Ask (46), Victor Eriksson (67), Behar Ferizi, David Danielsson, Isse Ismail, Filip Eriksson (mv).

Domare: George Jansizian, Göteborg. 

Publik: 1 486.

Taggar

17 reaktioner på IFK:s segersvit sprack i Landskrona

Killarna är jättebesvikna säger Thern, han borde vara lika besviken på dem – inte ett enda avslut på hela matchen! Landskrona hade 5 på mål och 4 gick in – lika uselt framåt som bakåt verkar det som.

Finns väl en Ericsson till som gjort stabila och jämna matcher i kassen som också borde få chansen nu eller????
Stående målvakt har inte något bra målsnitt nu och alldeles för många insläppta mål samt loj på träningarna och dålig på fötterna. Vakna Thern bygden börjar bli riktigt besvikna.

Here we go again.

Kul med en ny positiv filur ”Bosso”. Värst vad du var kunnig med hur spelare funkar på träning. Tänkte du måste se alla spelare VÄLDIGT ofta på träning om du ska kunna uttala dig om att en spelare är loj på träning.

Vilka stabila och jämna matcher har den andra Ericsson gjort i kassen? Tänkte gå tillbaka i arkivet och se så jag själv kan jämföra. Du har säkert rätt tänkte bara om det var några specifika matcher du tänkte på Bosso? Alltid kul att jämföra.
Bygden börjar bli besvikna? På vad? Målvakts valet? Tala för dig själv och nämn inte bygden som helhet för bygden håller inte med dig!

Åskådare. Du började positivt men nu i ditt andra inlägg kom du in denna tråkiga och bittra ironi. Bitterheten slår igenom.

Bitter ironi. Endast ironi, tycker Ericsson skulle fått stå lite mer på grund av sitt kunnande. Rätt likvärdig med de andra. Stod en del matcher förra året och minns inte att han gjorde bort sig.

Tycker inte att ifk har något målvaktsproblem. Filip V är det naturliga valet som förstemålvakt. Har rutin och är stabil.Han räddade ifk från ett ännu större nederlag i Landskrona. Dessförinnan hade ifk en svit på´2 X och 3 segrar. Filip v stod i alla.
Har inte sett honom göra någon ”dålig” match i år.
Ifk har startat hösten med 3 segrar och 1 förlust.
Tycker att det är en bra start på hösten. I(fk är en lagmaskin. Att börja kritisera enskilda spelare leder
ingenstans. Jag tror att Jonas Thern har full koll på
sitt spelarmaterial.

”Experten”
Finns en poäng i det som skrivs, att bygden inte är tillfreds och intresset svalnat talar publiksiffrorna på hemmamatcherna för, går tyvärr inte att blunda för det.

Har själv beskådat ett antal träningar och här ser man tydligt vem som vill mest, och vem som är mest engagerad. Ger man inte 100% på träningarna kommer man troligtvis inte att göra det när matchen kommer.

Insyn. Håller med när det gäller publiksiffrorna. Det är färre som kommer. Men det är inte tapp på 1000 tals personer. Så stort har tyvärr intresset inte varit inte ens i superettan. Man går från 8-900 till 4-500 i snitt. Det är väll ändå inte bygden, eller? Det har mycket med kultur att göra om man gillar fotboll eller inte. Att gå på fotboll ska vara en fest/kul upplevelse oavsett vinst eller förlust.

Är man en sann supporter har man förståelse och respekt. Man kan absolut ha egna åsikter och man får absolut tycka till. Men att kasta skit och gå på personangrepp det är helt upp åt väggarna galet tycker jag.

Jag är mycket hoppfull inför framtiden.

Till att börja med så handlar det inte om antalet åskådare, som man tappat under säsongen utan relationen till föregående år. Som du själv skriver så är publik tappet upp emot 50%, och tycker man inte att 50% är mycket då är man arrogant och trångsynt.
Om nu inte detta tapp kommer från bygden så får du som är expert jätte gärna förklara vilka det är som slutat gå på matcherna?

En liten parentes!
Förstår att du är en sann supporter och enfärgad, samt håller med om att personangrepp inte är ok.
Men du har tyvärr själv lobbat för detta flertalet gånger i en tidigare reaktion, efter en annan förlust för inte så länge sedan. Där du hetsade till att folk skulle namnge spelare. Nu när någon gjort det slår du bakut förstår inte dubbelmoralen här.

Finns inte någon som vill att det ska gå dåligt för IFK.
Men att sia i framtiden är tyvärr inte möjligt heller då trenden mellan säsongerna varit att för stora delar av truppen bytts ut och då vet man inte vad man får.

Hoppas på ett par poäng till för att ligga kvar på säker mark så att ansvariga kan planera långsiktigt istället inför kommande säsong.

Blir ju mycket märkligt om man inte kan diskutera en individ och kvalité på den samma. Personangrepp är ju inte samma sak som att skriva att en spelare är dålig.

Insynen. Tappat relationen från föregående år till bygden menar du? Det är väll helt sant men det har väll inte sittande ledarstab något med att göra. Att man åkte ner i div1 har väll ändå med förra ledarstaben att göra eller?
Det blir alltid ett naturligt tapp när man går ner en division det hoppas jag alla förstår. Nu mer än på länge satsar man mer (inte allt) på unga egna produkter och det tar tid för dom att etablera sig det måste man ha förståelse för. Men ändå kastar man skit på Thern.

Arrogant och trångsynt? Har jag sagt att det är lite? Läs igen vad som verkligen står. Det jag menar är att 4-500 personer är väll ändå inte bygden. Av de 4-500 som går och hejar på IFK i med och motgång så tror jag inte alla är besvikna.
Så först och främst bor det mer än 4-500 i Värnamo så då går det inte att nämna bygden. Sedan av de 4-500 som alltid är där så är inte alla så negativa efter match som en liten klick människor är. Den lilla klicken är heller inte bygden.
BOSSO skrev ”Vakna Thern bygden börjar bli riktigt besvikna”.
Det är för mig delar av bygden inte hela bygden. Det kommer absolut från (delar) av bygden men inte hela. Är jag fortfarande trångsynt eller förstår du nu min ”EXPERT” kommentar? Försökte också förklara att det har aldrig riktigt varit ett super drag kring matcherna. Försökte då även förklarar att det har med kultur att göra om man gillar fotboll eller inte. Att oavsett vinst eller förlust ska det vara en upplevelse att se en fotbolls match live. Tillsammans kan vi skapa den positiva upplevelsen. Men ska man klanka och klaga hela tiden officiellt läser och tror många att det är inte alls kul att gå på fotboll.
Vad är det för arrogant och trångsynt med det?

Personangrepp? Är det personangrepp att fråga vilka spelare man syftar på som är/var talanger men som inte fick chansen av IFK? Tvärtom så tycker jag det är bra att det finns folk som tycker det. Det är ju positivt för dessa spelare och absolut inte negativt. Förstår inte vad du menar med personangrepp.
Personangrepp för mig är när man namnger en person att tjäna pengar på något man inte vet ett dugg om. Det är personangrepp och förtal. Det är rent negativt och har bara i uppsåt att förstöra och smutskasta. Du kanske missade läsa den delen? Där man anklagade Thern för falskheter. Igen dessa anklagelser är för mig är personangrepp. Så det här med dubbelmoral du skriver om saknar helt substans. Nu när du har börjat tittat tillbaka på gamla inlägg gör det igen och läs alla så kommer du förstå.

Det finns absolut dom som vill att det ska gå dåligt för IFK tro inte annat. Naivt att tro att alla är för IFK.
Bra att du skriver senaste säsongERNA. Nu är ju nästan all kritik mot Thern som är ny huvudansvarig så inte till dig Insynen men till de andra vad har Thern med det att göra. Vad har han med de tidigare säsongerna att göra. Han måste få chansen att bygga sitt lag efter hans filosofi. Eller? Det tar tid att bygga ett lag. Inget som sker på en säsong om man måste börja om från början som man fick i år.

Åskådare. Absolut ska man diskutera en individs kvalité och insats en match. Har inget emot det alls bara den saknar grund. Men att börja säga att en spelare är loj på träning för att försöka höja upp en annan är helt fel tycker jag. Den som kan säga om en spelare är loj på träning är tränarna för dom har något att jämföra med. Tänkte närmast att dom har ju flertalet träningar där dom ser varje spelare och kan därmed göra jämförelsen om en spelare är loj eller inte.

Som jag just förklarade för Insynen och som kan repeteras så det inte missförstås igen så är personangrepp för mig när man anklagar en tränare för att tjäna pengar på Ifk via en akademi. Det är personangrepp och förtal och hör inte hemma i hur det går för Ifk.

Thern tjänar pengar på sina spelare från Osby. Allt annat är skitsnack. Nu har de visserligen lämnat men kolla boksluten från deras verksamhet så ser du att han tjänar pengar. Han säger ju själv i media att han ville ha mer betalt för att driva det vidare.

Sedan skiter jag om personen heter thern eller Svensson men tycker det är fel att det går till på det viset. Vilket jag skrivit om tidigare.

Sedan tycker jag inte det är fel om man sett träningar och skriva att någon är loj tex. Sedan fattar väl alla att thern bestämmer i slutändan men man kan väl få tycka annorlunda.

Akademin är väll ett företag eller? Skall inte ett företag vara vinstdrivande? Det har väll inget med att spelare därifrån väljer Ifk i stället. Det är väll bara positivt för Ifk att unga spelare väljer att bli fostrade i Ifk. Sådan är fotbollen. Många väljer andra orter och delar av landet för att utvecklas. Finns inom ridsporten, hockeyn och många andra idrotter. Varför inte fotbollen? Inget som är nytt utan mycket normalt.
Tjänar inte FIGY pengar på de elever som går fotbollslinjen? Jag kan svara åt dig Åskådare. Jo det gör dom. Så vad är skillnaden? Ska Ifk inte ha FIGY elever i Ifk heller? Vart ska man då få spelare ifrån? Menar att om du tycker det är fel att han tjänar pengar på att driva en akademi är det lika fel att FIGY tjänar pengar.
Tror inte du skiter i om man heter Thern eller Svensson.

Även om man tittar på träningar så kan man inte säga att någon är loj. Ingen förutom ledarstaben vet om en spelare är loj eller inte. Kanske ska den ta det lugnt, kanske har det hänt något etc etc. Men att skriva att någon gjort mindre bra insatser och fel hit eller dit är väll ok om man bara vill leta fel som många här gör.
Det är för mig mycket underligt hur man gång på gång bara skriver om det negativa. Visst ska man skriva om det negativa men det är inte många som nämner något positivt. Bara gnäll, bitterhet och nu en uns avundsjuka att någon tjänar pengar. Åskådare du kanske är 100% ideellt arbetande eller tillhör du den hemska skaran som jobbar och tjänar pengar?

Gnällspikar som klagar hela vecka!!!!!! Gör ingen människa glad!!!
Vi som är IFK-supportrar har däremot mycket att se fram emot under helgen. Imorgon är det Finnvedsvallen och Ifk – Oddevold som gäller!!
På söndag spelar u19 en viktig match mot Ängelholm.
Lägg fokus på att stötta ifk !!!!!
Tänk positivt!!!! Fotboll och ifk är för mig glädje och passion!!!! Man stöttar sitt lag i med och motgång!!!!
Man förlorar ibland och man vinner ibland. men man går vidare och ser nya möjligheter och glädjeämnen. Livet blir mycket roligare om man fokuserar på det som är positivt!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *