Fotboll

IFK:s satsning på gåfotboll drar till Danmark

Fotboll Det var för två år sedan gåfotbollen drog igång hos IFK Värnamo. Under måndagen begav sig ett gäng utövare till Danmark för att möta internationellt motstånd.

Bengt Börjesson är en av ledarna för laget och det var via en av hans kontakter som mötet mot Snekkersten i Danmark kommer bli av. Två matcher står på agendan, en redan på måndagen och en på tisdag förmiddag.
– De bjöd ner oss och sedan får de komma till Sverige och möta oss, berättar en av spelarna i laget, Peter Johnson.

Det var för två år sedan som satsningen på gåfotboll drogs igång i IFK Värnamos regi, detta genom den förre spelaren Crespo Kamara. Precis som det låter så går man och spelar fotboll, löpsteg är mot reglerna. Det är inte tillåtet att tacklas eller vara fysisk, och om någon blir för ivrig och råkar springa, går bollen över till det andra laget. En fot i marken hela tiden gäller.

IFK Värnamo började resan till Danmark klockan 06 på måndagsmorgonen och närmare 20 kvinnor och män finns med på resan.
– Det är många lag som håller på med detta internationellt. Nu åker vi via kontakter till Danmark, men vi har spelare i laget med kontakter i både Spanien och England, säger Peter Johnson när vi når honom på centralstationen i Halmstad där de väntar på tåget till Helsingborg för vidare färd till Snekkersten som ligger strax utanför Helsingör.

Foto: Privat

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *