Fotboll

IFK:s höstform håller i sig

Fotboll IFK Värnamo fortsätter med poänggivande och tog en ny trepoängare när man mötte Tvååker på bortaplan.

Från förra mötet lagen emellan.

IFK vann med 2–0 (2–0). IFK vann fyra av fem matcher i augusti och har nu inlett september med en seger.

IFK-tränaren Jonas Thern var mycket nöjd med matchen och särskilt med första halvlek.
– Sammantaget är vi mycket nöjda med prestationen. Vi hade många bra omställningar och i andra halvlek hade vi bra kontroll. Tvååker fick inte möjlighet att skapa särskilt många farligheter, säger Jonas.

Det mesta var bra förutom att IFK hade lite svårt att komma till avslut.
– Det blev lite felbeslut ibland, inflikar Jonas Thern.
Statistiken med ett enda avslut för IFK förutom målen har Jonas Thern svårt att förstå. De var betydligt fler än så, menar han.

Pilip Vaitsiakhovich var stabil i målet och Francis de Vries debuterade som vänsterback med den äran. Edvin Crona och Edvin Becirovic på topp skötte signed den äran: Två mål och bra spel även i övrigt.

Finns det c hans att kunna klättra ända till andraplatsen?
– Det är inget vi tittar på, säger Jonas och tänker nog på att avståndet är alldeles för stort.

Han ser i stället längre fram: Säsongen 2021. Jonas har ett kontakt som gäller tills vidare:
– Planen är att fortsätta, säger han.
Samtidigt noterar han att det som vanligt inför en ny säsong är många pusselbitar som måste falla på plats.

Närmast matchmässigt väntar Oskarshamn borta den 15 september.

• Matchfakta:

0–1 18 Edvin Crona
0-2 24 Edvin Becirovic

Avslut på mål: 4–1
Avslut i mål: 0–2
Hörnor: 5–4
Gula kort: 1–2 (IFK: Charlie Vindehall och Johan Lassagård)
IFK-byten:
66 Alfred Ajdarevic (ut Benjamin Lindblad (in)
78 Edvin Crona (ut) Roman Ignacio Tello Olivares (in)
85 Edvin Becirovic (ut) Tyler Lissette (in)

Artikeln uppdateras

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

18 reaktioner på IFK:s höstform håller i sig

Total dominans av ifk i första halvlek!!
ett kontrollerat ställningskrig av ifk i andra1

Hatten av för ifk . 15 poäng av 18 möjliga under hösten. Ungdomskedjan är riktigt vass!

Bra snabbanalys. Härligt med 3 nya pinnar. Nu ser vi fram emot en till 3 poängare mot Oskarshamn. Jonas har fått ordning på laget. Precis som han sa blir Ifk farliga till hösten.

Hatten av och ett stort grattis till IFK. Var sak tar sin tid. Thern bygger något ungt och bra för framtiden. Kul med tränare som vågar satsa ungt.

I veckan spelades även ett häftigt derby i P16 Elit mellan IFK och Värnamo Södra. Någonstans mellan 250-300 åskådare fick se IFK vinna komfortabelt med 6-0.

IFK´s damer trummar på efter sin seger borta mot Osby med 4-1. Vi hoppas på serieseger och spel i div 1 till nästa år.

Trevlig fortsatt helg alla fotbollsälskare.

Jag tvivlar på IFK-s framtid! För få eller inga spelare från Värnamo!
Vad gäller matchen mellan IFK och Värnamo Södra FF P16 behöver man känna till att Värnamo Södra FF lag består enbart av egna spelare. IFK har dock inte en enda ungdomsspelare i sin trupp som kommer från egen ungdomsverksamhet! Även i den åldern hämtar man spelare från när och fjärran! Den påstådda IFK-;s Fotbollsakademi ger hittills en dålig utdelning!

Hahahahaha. Skrev om Herr, P16 och Dam. Direkt högg man på P16 matchen vilket jag var övertygad om att man skulle göra. Fick just bekräftat att det är amatörer på andra sidan som kastar skit på IFK. Amatörer som inte vet något alls om inte bara elit fotboll utan elit idrott generellt. Det är bra att ni trivs med det ni gör (i Södra) och all respekt för det ni gör men för det behöver ni inte kasta skit på andra och deras verksamhet. Vi får se hur länge denna Södra satsning håller. Hur länge alla håller på med fotboll och på vilken nivå. Önskar er all lycka men sluta vara bitter på IFK och fokusera på ert.

Amatörism kostar inget! Den är grattis för både samhälle och kommun! Pojkar och tjejer håller på med idrott utifrån sina förutsättningar, eller hur! Inget fel att driva en proffs förening men med en bra affärsidé! Lucka till i framtiden!

Med amatör menar jag ert sätt att klandra andra inte verksamheten. Södras verksamhet har jag inte klagat på. Bra att Södra finns tycker jag. Båda klubbarna betalar för att finnas i form av planhyra. IFK kanske betalar mer i planhyra till kommunen, man får in skolpeng på elever till kommunen, Ifk får in pengar på hyra till kommunen via bostadsbolag som ägs av kommunen. Cirka 25-30 lägenheter hyr IFK som annars hade stått tomma. Ni kanske har det gratis och då gratulerar jag er men som du ser får Ifk in en massa pengar till kommunen. Lägg dig inte i saker du inte vet ett dugg om. Fokusera på din grupp.
Har du saker att bidra till en bra affärsidé tror jag säkerligen den kommer att uppskattas.

Önskar även er lycka till i framtiden och det ska bli intressant att se hur den fina sagan slutar.

Finvedsbostäder hyr ut 2500 lägenheter och klarar sig bra att hyra ut dem med eller utan IFK.
Sagan slutar i alla fall på ett naturligt sätt! När man blir trött på fotboll slutat man. Ingen blir tvungen att sluta spela vid 12, 13 eller 15 år.

Till Experten 2. Tycker inte att du har så mycket rätt i det du skriver men skit samma. Jag har vänner i Södra och tycker dom har en bra ungdomsverksamhet. Men om du säger att Ifk inte hade en enda egen produkt i P16 matchen är du ju ute och cyklar. Dom hade till och med en 05:a från egna leden.

Förlåt! Han var just den enda som var egen produkt. Och sedan 16 andra som kommer från andra föreningar runt om hela landet.

Även om man klarar sig utan att hyra ut är det intäkter till kommunen och inte en kostnad. En bra intäkt vare sig du vill erkänna det eller ej. Så elit behöver inte kosta kommunen något.

Ingen som tvingar någon att sluta vid 12, 13 eller 15 i IFk. Försök inte kasta skit igen utan att ha fakta.

Synd att man inte kan marknadsföra en egen verksamhet som positiv utan att behöva ljuga om andra klubbar. Bedrövligt och sorgligt att gömma sig bakom en dator och hitta på en massa lögner.
Stig fram och kom med fakta i så fall. Måste vara jobbigt att vara så bitter på Ifk.

Ska bli kul att se om sagan slutar naturligt nu när man marknadsför att man ska satsa elit. Att man ska spela U17 div1 och U21 hur det nu ska gå till.

i p16 hade de också tagit in två spelare som var 17 för att bevisa sig(tillåtet visserligen) men kan ju undra på vilket sättet det är utvecklande.

Medelålder var 23,7 i senaste matcherna så vet inte om det är så ungt ni som hyllar thern för det.

ifk spelar i div 1.
Värnamo södra i div 4.
Ambitionsnivån skiljer sig markant mellan föreningarna.Man konkurerar inte med varandra.
Är helt enkelt skilda världar. Men den ena världen utesluter inte den andra.

Åskådare. Ingen spelare som spelade denna match var 17 år i IFK. Men däremot hade södra en som var 17 och som tydligen alltid är med…
Detta som du skrev fullt tillåtet. Däremot hade Ifk två spelare som skall fylla 17 men som fyller sent på året.

Fick forska lite och det är kul ibland. IFK hade i denna P 16-match mot södra en medelålder på 15,13 år och södra 16 år. Du gillar ju att ta upp medelålder. IFK:s 15,13 trots vad du säger 2st 17-åringar. Vad säger det om resten av lagets ålder?
Tänk på vad du skriver innan du skriver.

Varför så bitter på IFK? Det är väl bra för alla oss i Värnamo att det bedrivs bland annat elitfotboll.

Sedan går ju ryktet att Södra P03 vill konkurrera fullt ut med Ifk P17. Så om nu Ifk hade spetsat till det inför denna match med tillåtna spelare vad är problemet? Tror inte Södra blandade denna match.

Kanske ska du fokusera på den egna verksamheten först innan du och de andra bitterjökarna kastar sig på IFK.

Är det utvecklande att hindra spelare som är 16 år att få spela med äldre/sitt egna A-lag? Tydligen stoppade P03-ledarna sina (talang) spelare från att spela med A-laget.

Nu låter jag nästan själv bitter på Södra vilket är fel. Blir bara irriterad när man kastar skit på andra föreningar helt utan anledning som dessutom saknar grund och är till stor del falskt. Håller med Fotbollsgurun. Skilda världar. Men den ena världen utesluter inte den andra.

Tillsamman kanske man skulle bli ännu starkare. Dags att damma av fredspipan kanske?

Till En som såg. Det var några som fastnade på kroken trotts att den var utan bete. Gjorde en test och man gick på den. Det gjorde det lätt att lista ut vart bitterheten kommer ifrån

Nu med ditt inlägg har vi ett annat perspektiv att ta ställning till.
Främlingslegionen IFK A? Låter mer som att du är främlingsfientlig. En ny Värnamo Trump.
Nu blir jag på allvar orolig. Vart är vårt samhälle på väg. Så om det kommer flyktingar eller familjer med barn som flyttar hit från andra delar av Sverige på grund av arbete eller andra familjeangelägenheter ska dom inte få spela i Värnamo för dom är inte från Värnamo?
Ska inte barn få välja vart dom vill spela fotboll för du och några andra har dragit en gräns/mur runt Värnamo? Vart drar man gränsen och vem bestämmer den?
Du borde skämmas med resten av alla bittra falsk spridande och främlingsfientliga individer.

Du har rätt i en sak och det är att denna tråd handlar om Ifk A´s fina höstform och underbara vinster.
FORZA IFK.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *